Beyoğlu’nda 4 Mayıs'ta Firuzağa İlkokulu’nda öğretmen olan Şengül Karaca, yaşadığı apartmanın penceresinden aşağı düştü. Çığlıklar arasında yere düşen öğretmen Karaca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir görgü tanığı polise verdiği ifadede Karaca’nın pencereden düştüğü sırada arkasından bir el gördüğünü ve bu kişinin Karaca'nın sevgilisi olan HASAN Aydın olduğunu söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan Aydın çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı iddianame düzenledi. İddianamede Şengül Karaca ile şüpheli Hasan Aydın'ın aynı evde yaşadıkları, olay tarihinde Şengül Karaca'nın okul çıkışı şüpheli Hasan Aydın ile buluştuğu belirtildi.

Facebook'tan arkadaşlarına mesaj attı

İddianamede yemek yiyip Alkol alan çiftin daha sonra eve geldikleri, aralarında tartışma çıktığı, tartışma sırasında Karaca'nın arkadaşlarına Facebook'tan Hasan'ın kendisine şiddet uyguladığına dair mesaj attığı, 02:00 sıralarında ise Şengül Karaca'nın evin penceresinden sokağa düştüğü anlatıldı.

2 el kadını aşağıya itti

İddianamede olaya tanık olan Ertuğrul Karakuş'un ifadesine yer verildi. Karakuş ifadesinde olay tarihinde saat 01:45-02:00 sıralarında evine gittiği sırada olaya konu binanın önünde bir çocuğun yukarı baktığını gördüğünü, kendisinin de bunun üzerine yukarıya baktığını ve bir kadının bağırdığı duyduğunu, kadının hemen bağırmasının ardından arkasından 2 elin kadını aşağıya doğru ittiğini gördüğünü belirtti.

Esnaf yakalayıp polise verdi

Karakuş ifadesinin devamında kadının düştüğü pencereden yaşlı bir adamın aşağıya doğru baktığını daha sonra aşağıya indiğini, adamın sarhoş olduğunu, daha sonra olay yerine gelen esnafla birlikte adamı tutup polise teslim ettiklerini belirtti.

'Kendisi atladı' dedi

Aydın ifadesinde pencereden baktığını ve aşağıya indiğini kabul etti. Ancak Şengül Karaca'yı aşağıya kendisinin atmadığını, Karaca'nın pencereye çıkarak 'kendimi aşağıya atarım' dediğini, kendisinin engel olmaya çalıştığını buna rağmen Karaca'yı tutamadığını, Karaca'nın pencereden kendisini attığını söyledi.

Müebbet hapis

Savcı, şüpheli Hasan Aydın hakkında "Kasten insan öldürmek" suçundan müebbet hapis istedi.




http://www.milliyet.com.tr/sengul-ogretmen-in-katiline-gundem-2468909/