ERZURUM

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Aktif Eğitim Sendikasının (Aktif Eğitim-Sen) Tekman Şube Başkanı Şafak Dönmez, sendika üyesi Yusuf Korkut'a "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, geçen celse tahliye edilen sanıklar Yusuf Korkut ve Şafak Dönmez ile sanık avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Muhsin Mayda ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklardan Korkut ve Dönmez'in avukatı Bahadır Erdoğan, cumhuriyet savcısının geçen hafta açıkladığı esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı.

Son sözleri sorulan sanıklardan Dönmez, "Kanuna aykırı hiçbir şey yapmadım. Bu örgütün amaç ve düşüncelerine yönelik bilgi sahibi olsaydım bankaya para yatırmaz, sendikaya üye olmazdım." dedi.

Korkut ise son sözü olarak, "Sendikaya üye olduğum için pişmanım. Bu örgütün gerçek yüzünden ve sendikanın mahiyetinden haberim olmadı." ifadesini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sabıklardan Korkut ve Dönmez'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet diğer sanık Mayda'yı "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan önce 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mayda'nın cezasını duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 10 aya indiren heyet, daha sonra bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması sebebiyle sanık hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Buna göre sanık 5 yıl içinde bir daha kasten suç işlemesi halinde, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen cezayı da çekecek.

Muhabir: Muhammet Mutaf

Kaynak: AA