ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım", "terör örgütü üyesi olmak" ve "suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak" suçlarından 52,5 yıla kadar hapis talebiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada hazır edilemeyen Nazire Terzi ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden de bağlantı kurulamadı. Terzi'nin avukatı Ufuk Ateş ile davaya müdahil olan başbakanlık vekili Mehmet Sait Kurt duruşmada hazır bulundu.

Duruşma savcısı, mütalaasında, sanığın "ByLock" kullanıp kullanmadığının tespiti için Ankara Emniyet Müdürlüğüne yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasını, dijital materyallerin incelenmesine ilişkin müzekkerelerin cevaplarının beklenmesi ve isnat edilen suçların niteliği, suçları işlediği yönünde somut deliler olması nazara alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Nazire Terzi'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti ve davayı 8 Mayıs'a erteledi.

Muhabir: Serdar Açıl

Kaynak: AA