ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen operasyonlarda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede dün meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde devam eden operasyonda, tespit edilen dört mağara içerisinde bir adet M-16 piyade tüfeği, 10 kilogram amonyum nitrat, 36 bin biksimakinalı tüfek fişeği, 57 uçaksavar fişeği, bin litre benzin, bin 200 kilogram gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

Güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramalarında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde iki el yapımı patlayıcı, Bingöl'ün Yayladere ilçesinde üç el yapımı patlayıcı, Bitlis'in Merkez ilçesinde bir el yapımı patlayıcı ve Siirt'in Pervari ilçesinde bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam yedi el yapımı patlayıcı imha edildi.

​Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari merkeze bağlı Zap Jandarma Karakoluna bir kilometre uzaklıktaki Erziki Köprüsü'ne el yapımı patlayıcı döşemeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist de patlayıcının infilak etmesi sonucu öldü.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Kaynak: AA