İstanbul- Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan listeye göre Şehit personelin isimleri şöyle:

1.Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan Yıldırım (2006-709) (Adana/Ceyhan)

2.J.Uzm.Çvş. Mustafa Güney (2009-309) (Adana/Yüreğir)

3.J.Uzm.Onb. Fahrettin Aksu (2009-586) (Hatay/Kırıkhan)

4.J.Komd.Çvş. Mehmet Kaz (Gaziantep/Nizip)

5.J.Komd.Çvş. Emrah Eker (Giresun/Dereli)

6.J.Komd.Çvş. Necmettin Torun (Samsun/Alaçam)

7.J.Komd.Çvş. Ufuk Başarı (Konya)

8.J.Komd.Çvş Noyan Aydın (Zonguldak/Ereğli)

9.J.Komd.Onb. Aykut Delimehmetoğlu (Bursa /İnegöl)

10.J.Komd.Er. Barış Çiçekdağı (Gaziantep)

11.J.Komd.Er. Vefa Çelik (Ağrı)

12.J.Komd Er. Ethem Okkay (Şanlıurfa/Payamlı)

13.J.Komd.Er. Gökhan Kaplan (Tekirdağ/Şarköy)

Saldırıda yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altında olan askerlerin isimleri ise şöyle:

Jandarma Uzman Onbaşı Regaip Özdemir (Trabzon/Araklı/İstanbul)(Ağır yaralı GATA)

Jandarma Uzman Onbaşı Erdem Yıldız (Kars/Arpaçay) (Ağır yaralı GATA)

Jandarma Uzman Çavuş Abdulvahap Turan (Adıyaman)

Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder (Afyon)

Jandarma Uzman Onbaşı Aşkın Özel (Karaman/Burdur)

Jandarma Komando Er Ahmet Eroğlu (Tokat/İstanbul)

Jandarma Komando Er Faruk Kılıç (Şanlıurfa)

 

Yaralı askerlerden haber var

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ve 13 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan askerlerden 2'sinin GATA'ya sevk edildiğini, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavisi süren 4 yaralının durumunun iyi olduğunu söyledi.

Silvan'daki saldırının ardından tatilini yarıda keserek Diyarbakır'a dönen Vali Toprak, terör örgütünce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaçırılan 2'si asker 3 kişinin bulunması amacıyla bölgede sürekli arazi arama tarama faaliyetleri ve operasyonların sürdürüldüğünü, bu çerçevede dün de askerlerin Silvan ilçesinde arazide olduklarını belirtti.

Kaçırılan askerler için sürekli bir takip olduğunu ifade eden Toprak, şöyle dedi:

''Bölgede operasyonlar sürüyor. Dünkü çatışmada yaralı olan askerlerden 2'si GATA'ya sevk edildi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavisi süren 4 yaralının durumu iyi. Dün akşam Diyarbakır'a geldim ve yaralı askerlerimizi ziyaret ettik. Şehit askerlerimiz için net olmamakla beraber bugün saat 13.30'da 7. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlenecek. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu dün akşam geldi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel de bugün gelecek. Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, çok sayıda askeri ve sivil erkan katılacak.''


Şehit ailelerinin evlerine ateş düştü

Konya

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında arazi taraması sırasında terör örgütü PKK tarafından kurulan pusuda şehit olan 13 askerden 24 yaşındaki Er Ufuk Başarı’nın baba ocağı Konya’nın Doğanhisar İlçesi’ne bağlı Başköy Beldesi’ne ateş düştü.

Doğanhisar Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri heyet şehit er Başarı’nın baba evine giderek acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan 1 çocuk babası 60 yaşındaki İsa Başarı ve eşi sinir krizi geçirdi. Şehit Başarı’nın Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olduğu, okulu nedeniyle tecilli olarak vatani görevini yerine getirdiği öğrenildi.
 

Adana

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli Beldesi bir yılda ikinci şehidini toprağa verecek.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan, Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi’nden olan ve Temmuz 2010’da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaştı. Güney, Güzey’in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve ’Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar’ müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düştü.

Güney, ’Abi’ dediği Güzey’e hitaben yaptığı paylaşımda, "Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağolsun. Allah sabır versin" diyerek duygularını anlattı.

Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi. Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi.
 

Bursa

PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Er Aykut Delimehmetoğlu’nun Bursa İnegöl’deki baba ocağı ateş düştü.

İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı’ndan bir heyet, beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Er Aykut Delimehmetoğlu’nun İnegöl Süleymani Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi verdi. 5 aylık asker olan Delimehmetoğlu’nun 2 ay önce dağıtımının Diyarbakır’daki pusuya düşürülen birliğe çıktığı belirtildi. Baba Beytullah Delimehmetoğlu ve ailesi çocuklarının şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu.
 

Erzincan

Diyarbakır'da’da teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden birinin de Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu (26) olduğu belirlendi. Evli ve altı aylık bir kız çocuğu olan şehidin baba ocağına ateş düştü. Akşam saatlerinde olayı haber alan annesi fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da aileye taziye ziyaretinde bulunarak, şehidin abisi Nizamettin Aksu ile bir sure görüştü.

Lice İlçesi’nde geçen Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, arama tarama faaliyetinde bulunurken, Diyarbakır’ın Kulp-Hazro-Silvan üçgeninde bulunan Silvan İlçesine bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi mevkiinde, dün saat 14.45 sıralarında PKK’lı terörist grubu tarafından pusuya düşürüldü. Saldırıda 3 uzman erbaş, 10 er olmak üzere 13 asker şehit düştü. Çatışmada 2’si ağır 7 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu öğrenildi. Bir buçuk yıllık evli ve 6 aylık kız çocuğu bulunan şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi 23’ncü Sokak Numara 49’da oturan ağabeyi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki anne Şükran Aksu ve yakınları da Erzincan’a geldi.
 

İki yıl önce babasını kaybetti

Uzun süre sağlıklı bilgi almaya çalışan Aksu ailesi Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağrılan ambulansa Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da aileyi ziyaret ederek şehidin ağabeyi Nizamettin Demir ve yakınlarıyla görüştü. Terörist saldırıda şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, bir buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve Damla isminde 6 aylık bir kız çocuğu olduğu bildirildi. 4’ü kız toplam 10 kardeşin en küçüğü olan şehit Fahrettin Aksu’nun 2 yıl öncede babasını kaybettiği öğrenildi.

 

Gaziantep

Şehit olan Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın Gaziantep'teki baba evinde yas var.

Barış Çiçekdağı'nın 75. Yıl Mahallesi 8 Nolu Sokak'ta oturan ailesine acı haberi, sabah askeri yetkililer verdi. Acılı aileden herhangi bir kişinin rahatsızlanması ihtimaline karşılık evin önünde 112 acil servis ekipleri hazır bekletildi. Sokağın girişine dev bir Türk Bayrağı asılırken, sokaktaki diğer evler de Türk Bayrakları ile donatıldı.

Acılı ailenin evinin önüne Şahinbey Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Çiçekdağı'nın yakınları ağıtlar yaktı, çadırda fenalaşanlar oldu.

Yaşananların son olmasını istediklerini ifade eden baba Halil Çiçekdağı, ''Vatan sağ olsun, başka bir şey diyemiyoruz'' dedi. Halil Çiçekdağı, şehit olan Barış Çiçekdağı'nın en büyük oğlu olduğunu, onun dışında bir kızı ve bir oğlu daha olduğunu söyledi.

Cumhuriyet