Deniz Feneri Derneği Başkanı Cengiz, bir yandan dernek faaliyetlerine devam ederken bir yandın da darbe davalarında şehit yakınlarının ve gazilerin gönüllü avukatlığını yapıyor.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, bir yandan dernek faaliyetlerine devam ederken, diğer yandan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin dava sürecinde, şehit yakınları ve gazilerin haklarını gönüllü olarak savunuyor.

"15 Temmuz Darbe Davaları Platformu" adı altında bir araya gelen 150 avukat, darbecilerin cezalandırılması ve varsa masumların ortaya çıkması için davalarda müdahil avukat olarak etkin görev yapıyor.

Gönüllü avukatlar arasında Deniz Feneri Derneği Başkanı Avukat Mehmet Cengiz de yer alıyor. Cengiz, bir yandan dernek faaliyetleriyle Türkiye'deki ve dünyanın mazlum coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerine yardım ederken, diğer yandan darbe davalarına katılarak şehit yakınlarının ve gazilerin gönüllü olarak avukatlığını yapıyor.

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deniz Feneri Derneği'nin bir iyilik hareketi olduğunu söyledi. Dernek olarak insani yardım faaliyetleri yürüttüklerini ve bu kapsamda Türkiye'nin 81 ili ile dünyanın bütün mazlum coğrafyalarında insani yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Cengiz, bir yandan da Silivri'ye gelerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında, şehit yakınları ve gazilerin gönüllü olarak avukatlığını yaptığını kaydetti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletin adeta tarihin sayfalarından silinmeyecek şekilde büyük puntolarla destan yazdığını vurgulayan Cengiz, "15 Temmuz'da kahramanlar, millet ve vatan için şehit, gazi oldu. Millet, insanlık adına çok büyük fedakarlık yaptılar ve çok büyük bir iş başardılar. Allah'ın yardımıyla milletin ve güçlü bir liderin yönlendirmesiyle darbe girişimi gibi çok büyük bir tehlike ortadan kaldırıldı." dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasının süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Cengiz, şöyle konuştu:

"Köprünün her tarafı güvenlik kameralarıyla çevrili. O gece sabaha kadar darbe teşebbüsünde bulunanlar, bütün ayrıntısıyla kameralarla kayıt altına alınmış durumdadır. Bu davada şu anda sanıkların savunması alınıyor. Daha sonra müştekilerin, mağdurların ifadesi alınacak ve tanıklar dinlenilecek. Şu anda Hava Harp Okulu öğrencilerinin ifadeleri alınıyor. Öğrenciler arasında kısmen belki hak verilecek veya mağdur öğrenciler olabilir ancak 45 öğrencinin hiç biri şu ana kadar bir şey söylemedi. Hava Harp Okulu'nu kazanıncaya kadar FETÖ ile ilgili nasıl irtibatlarının olduğunu, hangi okullarına gittiklerini veya hangi abilerinin onları nasıl yönlendirdiğini itiraf etmemeleri beni endişelendiriyor. Sanki öğrencilerin hepsi, darbe girişimi ve FETÖ ile olan ilişkisini gizliyor." (AA)