Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin için cenaze töreni düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek birlik adına yaptığı konuşmada, “Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından şehit için dua okundu. Daha sonra şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Manisa’ya uğurlandı.

Kaynak: HABER7.COM