ADANA

Adana'nın Kozan ilçesinde, liseye giren hırsızlar, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki arbedede martir bulunan hususi harekat polisi Ali Bulduk'un mevliti için toplanan 505 lirayı çaldı.

Alınan bilgiye göre, Kozan Anadolu İmam Hatip Lisesinden 1999'da katışık pedagoji bilimi verildiği devirde izinli bulunan hususi harekat polisi Ali Bulduk (35), 17 Ocak'ta Sur'da düzenlilik kuvvetleriyle yıldırı örgütü çalışanları arasındaki arbedede şehit olmuştu.

Lisede memur öğretmenler, martir öğrencileri için yemekli mevlit programı ayarlamak gibi aralarında para topladı.

Okula tün saatlerinde giren kimliği daha belirlenemeyen 3 kişi, müdürün odasından mevlit için toplanan 505 lirayı alarak kaçtı.

Lise Müdürü Hüseyin Şimşek, gazetecilere icra ettiği açıklamada, vakadan iri sıkıntı duyduklarını söyledi.

Durumu düzenlilik güçlerine bildirdiklerini tamlayan Şimşek, 'Para ehemmiyetli değil ancak okulumuzun kapılarına maruz dokunca ve şehidimiz için toplanan paranın katılması bizleri üzdü. Emniyet güçlerimiz şüphelileri tespit etmek için çalışıyor' niteleyerek konuştu.

Okulun düzenlilik kamerası kayıtlarında, 3 zanlının, becerikli odalarının kapısını tepik atarak kırmaları ve Müdür Şimşek'in odasındaki mevlit için toplanan 505 lirayı alarak kaçmaları arazi alıyor.

Muhabir: Abldugafur Kılıç

Kaynak: AA