ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte şehit olan polis memuru 52 yaşındaki Cemil Koç'un cenazesi Bergama'da yapılacak törene götürülmeden önce Gaziemir İlçesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada dualar edilirken, şehit polis memuru için helallik alındı. Şehidin eşi ve kızı ayakta durmakta güçlük çekti, Polis Okulu öğrencisi olan oğlu ise metanet içinde babası için dua etti.

Şırnak'taki PKK'lı teröristlerin temizlenmesi için güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlar sürerken, dün öğlen saatlerinde Dicle Mahallesi'nde çıkan çatışmada özel harekat polisi Osman Belkaya ile olay yeri incelemede görevli polis memuru Cemil Koç şehit oldu. Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından şehitlerden Cemil Koç'un cenazesi uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Polis cenaze aracına konan şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Gaziemir İlçesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Cenaze aracı evin bulunduğu sokağa girdiğinde, gözyaşları sel oldu, feryatlar yürek dağladı. Şehidin bazı yakınları cenaze aracına kapanıp gözyaşı döktü. Burada toplanan yüzlerce kişi, polis Cemil Koç için dua etti.

Şehit polis Cemil Koç'un üniversite öğrencisi olan kızı Gizem Koç ve eşi Nuray Koç yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Polis okulunda öğrenci olan oğlu Furkan Koç ise metanetini korudu, babası için dua etti. Duaların ardından vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

Şehit polis Cemil Koç'un cenazesi helallik alındıktan sonra tekrar havalimanına getirildi ve buradan cenaze törenin yapılacağı Bergama İlçesi'ne helikopterle gönderildi.AİLESİ SİYASİLERİ CENAZEDE İSTEMEDİ

İzmir'den geçici görevle gittiği Şırnak'ta, olay yeri incelemesi yaptığı sırada PKK'lı teröristlerin kanas keskin nişancı tüfeğiyle, uzaktan ateş etmesi sonrasında şehit olan polis memuru Cemil Koç için, memleketi Bergama'da cenaze töreni düzenlendi. Bu arada törenden önce Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, ilçe müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, şehit polisin baba evinini bulunduğu Ovacık Mahallesi'ne gitti.
Burada Cuma namazı kılan kaymakam ve müftü, ardından şehit polisin babası Tevfik Koç'un evini ziyaret edip başsağlığında bulundu. Burada konuşan anne Saniye Koç, hem hükümet hem de muhalefet partilerine eleştiride bulunup 'Olan hep gariban çocuklarına oluyor. Onca polisin, askeri canını yaktılar' dedi. Şehit polisin emekli polis olan ağabeyi Cevdet Koç ise ailesi adına aldıkları kararı açıklayıp cenaze törenine, hiçbir siyasi parti temsilcisini istemediklerini açıkladı. Yetkililer de, aileyi aldıkları bu karardan vazgeçirmeye çalıştı.

BİNLER ŞEHİT POLİSİ UĞURLADI

Şehit polisin, İzmir'deki evinin önünden geçirilen cenazesi, daha sonra helikopterle memleketi Bergama İlçesi'ne getirildi. Şehit Cemil Koç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapılacağı Kurşunlu Cami'ne götürüldü. Camideki törende şehit polisin eşi Nuray Koç, polis okulu öğrencisi oğlu Furkan Koç, üniversite eğitimi alan kızı Gizem Koç, babası Tevfik Koç, annesi Saniye Koç ile emekli polis ağabeyi Cevdet Koç ve diğer yakınları, taziyeleri kabul etti. Aileyi acılı günlerinde, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Hamza Dağ, Necip Kalkan, Atilla Kaya, CHP milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile asker ve polis yetkilileri, siyasi parti temsilcileri yalnız bırakmadı.

Acılı baba Tevfik Koç, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayınca oğlunun tabutunu önüne konulan sandalyede oturdu. Bu sırada torunları Furkan Koç ve Gizem Koç dedelerine destek olmaya çalıştı. Şehit polisin emekli polis memuru olan ağabeyi Cevdet Koç da tabut başında, saygı duruşunda bulundu.
İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit polisin tabutu, meslektaşlarınca omuzlara alındı. Binlerce vatandaşın katıldığı törende, şehit polisin tabutu Atatürk Caddesi'nde bir süre omuzlarda taşındı. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütünü protesto etti. Ardından şehit Cemil Koç'un cenazesi, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Ovacık Mahallesi'ne götürüldü. Baba evinin önünde araçtan alınan şehit polisin tabutu, bir kez daha omuzlarda taşınıp Ovacık Mahallesi Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: DHA