ORDU

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in cenazesi, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan cenaze aracıyla alınan şehidin naaşı, konvoy eşliğinde törenin yapılacağı Altınordu ilçesindeki Ordu Büyükşehir Belediye binası önüne getirildi.

Şehidin eşi Hacer, kızları Begüm Erva (11) ile Betül Esma (8) Yamaner, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri ve polisler eşliğinde alana getirilen şehidin annesi Nazan Zaman ise tören boyunca tabutun yanından ayrılmadı.

Törene katılan, 2012 yılında Afyonkarahisar'da şehit düşen Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un annesi Türkan Akkuş, 'Yavrum benim, benim yavrum da senin gibi gitti' diyerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun yaptığı duanın ardından ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı daha sonra polis ağabeyi Yusuf Yamaner ile yakınlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu.

Şehidin cenazesi Orhaniye Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve diğer yetkililer katıldı.

Muhabir: Eyüp Elevülü-Hayati Akçay

Kaynak: AA