SAKARYA

Ağrı ve Hakkari'de teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş ve Hasan Keleş'in Sakarya'daki aileleri, oğullarının odasını müzeye dönüştürüp ziyarete açtı.

Karasu ilçesine bağlı Kuzuluk ve Tepetarla mahallelerinde oturan şehit aileleri, oğullarının yatağını Türk bayrağıyla süsleyip, görevde kullandığı ekipman ve kişisel eşyaları odasında sergiledi. Evlerinin bir köşesini müzeye dönüştürüp ziyarete açan aileler, gelen ziyaretçilerle teselli buluyor.

Şehit ailelerini ziyaret eden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, onlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Vatanları uğruna canlarını seve seve fedan eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen İspiroğlu, "Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu vatanda rahat yaşayabilmemiz için canlarını seve seve feda eden şehit kardeşlerimizi bir defa daha anıyoruz." dedi.

Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!

"Şehidimizin anlamlı hatırası kaldı"

Şehit Ahmet Baş'ın babası Polat Baş da oğlunun odasında bütün hatıralarını sakladığını belirterek, "Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, Allah gani gani rahmet eylesin. Vatanımız sağ olsun, söyleyecek bir söz yok. Özel eşyalarını getirdik, kalıcı olsun diye odayı bu şekilde yaptık. Şehidimizin bizlere anlamlı hatırası kaldı. Şehidimizin kendisi yok ama kalbimizde, gönlümüzde yaşıyor. Ziyarete gelenler çok oluyor, bizleri yalnız bırakmıyorlar." diye konuştu.

Konuşması sırasında duygulanan Şehit Hasan Keleş'in annesi Cemile Keleş ise oğlunun hatıralarını odasında müze haline getirdiklerini aktararak, "Bütün eşyalarını odasında topladık, hiçbir şeyini kaybetmedik. Akşamları yatmadan evvel şehidimizin odasında onunla konuşup yatıyoruz. Şehidimizin arkadaşları bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı, bizleri devamlı ziyarete geliyorlar. Oğlumuzun özel eşyalarını görmeye gelen vatandaşlar da oluyor." ifadesini kullandı.

Şehidin babası Yaşar Keleş de oğlunun hatıralarını yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Çocuğumuz dünyadan göçmüş.' diye bir düşüncemiz yok. Çocuğumuz bizim içimizde yaşıyor. Şehidimizin odasına gelip onunla konuşuyorum ve kendimi öyle avutuyorum. Çocuğumun odasını görmeye devamlı geliyorlar. Özellikle şehidimizin asker arkadaşları geliyor, bizleri devamlı arayıp soruyorlar. Askerde kullandığı bütün eşyaları burada ve böyle de kalacak. Şehidimizin eşyalarını muhafaza edeceğiz ve yaşatacağız." şeklinde konuştu.

Muhabir: Onur Orhan, Mehmet Karakaş

Kaynak: AA