ÇORUM

Şırnak'ta yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda 20 Mart'ta martir bulunan hususi cereyan polisinin cenaze namazını kıldıran önder babası Uğur Beker, 'Dostlarımız elhak biliyor lakin bu memleketin mukaddesatının düşmanlarının da şurası dobra bilmesi gerekiyor ki banko ve banko martir kanlarıyla alınmış bu toprakların verilecek hiçbir şeyi yoktur' niteleyerek konuştu.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle Çorum İl Emniyet Müdürlüğü çeşidinden kentteki bir restoranda martir aileleri ve gaziler onuruna kemirmek programı düzenlendi.

Programa dahil bulunan Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, icra ettikleri konuşmada Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılını kutlayarak, cansiparane etkin inanma mensuplarına teşekkürname etti.

Programda Vali Ahmet Kara çeşidinden Şırnak'ta teröristlerle çıkan arbedede martir bulunan hususi cereyan polisi Emre Beker'in babası Uğur Beker'e, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in gönderilmiş bulunduğu başsağlığı mesajı arz edildi.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisinin imamı bulunan Uğur Beker'e başsağlığı ve dayanak isteyen Vali Kara, 'Çocuğunun cenazesini kendisi kıldıran ve oğlunun cenazesinde bile metanetini, sabrını, esirgeyici bir kardeşimiz. Huzurunda kendisinin uğrunda nazikâne eğiliyorum. Böyle martir babalarımız bulunduğu müddetçe hiç kimseye verilecek yegâne çakıl taşı taşımız bile yoktur. Buna güveniyorum, inanıyorum' dedi.

Şehitliğin, ölümlerin en şereflisi bulunduğunu tamlayan Kara, 'Şehitlerimiz nefsimize ağırbaşlı mevrut bir halde gitmekteler lakin ahiret yolculuğu haktır, vardığında bir ahit öne yahut sonraya alınamaz. Bunu, benden şimdi dobra şehidimizin babası bulunan hocam biliyor zaten. Bir insanoğlunun martir olması ölümlerin en şereflisidir. Şehidimizin babası şu anda bu şerefi taşıyor. Eminim ki cennette de ahirette de kargaşa gününde de o şerefi gene taşıyacaktır. Şehidimize bir el şimdi Allah'tan rahmet, ailesine de dayanak diliyorum. Şehidimizin şefaati hepimizin için olsun. Allah, sizin çocuğunuz kabil vatana millete görev fail yurt çocuklarının sayısını çoğaltsın' niteleyerek konuştu.

'Şehadet mertebesine ulaşması bizi bir gurura atıf ediyor'

Şehidin babası Uğur Beker de acısının aşırı şişman bulunduğunu fakat oğlunun martir olmasının çıkarlarını gururlandırdığını söyledi. Oğlunun martir bulunduğu andan itibaren her insanoğlunun kendilerine dayanaklık etmek bulunduğunu tabir fail Beker, şunları kaydetti:

'Evladımızın şehadetinden bugüne denli cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz, inanma müdürümüz, çalışanı olduğum müftülüğümüz özellikle kazanmak kıl payı taziyede mevcut hepsi kardeşlerime, büyüklerimize teşekkürname ediyorum. Elbetteki acımız bir açıdan şişman lakin bir yandan da şahitlik mertebesine ulaşması bizi bir gurura atıf ediyor. Takdiri ilahiye inancımız var. Şükürler olsun Rabbim bizi hakeza insaflı yaratmış. Gerek cenaze töreninde olsun gerekse başka süreçte olsun güzeşte 21 günce müddet süresince bizlere dayanaklık etmek verenlere teşekkürname ediyorum. Dostlarımız elhak biliyor lakin bu memleketin mukaddesatının düşmanlarının da şurası dobra bilmesi gerekiyor ki banko ve banko martir kanlarıyla alınmış bu toprakların verilecek hiçbir şeyi yoktur. Eminim ki benim evladım kabil yüzlerce, binlerce Çocuğumuz şu anda orada savaşım ediyorlar. Allah yalpak ve yardımcıları olsun.'

Muhabir: Gazi Nogay



Kaynak: AA