ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan emniyet müdürünün adı verilen deniz aracı, asayişi sağlamak için mavi sulara açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ege Denizi polis ekiplerine, insan kaçakçılığı başta olmak üzere denizde işlenen suçlarla mücadele konusunda destek için alınan deniz aracına, Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın adı verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde konuşlandırılacak, 22 metre uzunluğunda, 62 knot (112 km) hızında ve 30 ton ağırlığındaki araç denize açıldı.

1953'te Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan deniz polisi, Türk kara sularında 600 personel ve 100’e yakın deniz aracıyla devlet büyüklerinin deniz yönünden korunması, ulusal ve uluslararası çapta yürütülen organizasyonlarda güvenliğin alınması, yasa dışı avcılık, eğlence yerlerinin kontrolü, yasa dışı göç konularında görev yapıyor. Su altında gerçekleşen adli nitelikteki olaylara polis dalgıçlar aracılığıyla müdahale ediliyor.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Kaynak: AA