ŞANLIURFA - YASİN DİKME

Şırnak'ta 2007 yılında 13 arkadaşıyla şehit olan Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızları Güneş ve Zeliha Aksoy, babalarına olan hasretlerini yazdıkları mektupta dile getirdi.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Beşat Mahallesi'nde yaşayan 8. sınıf öğrencisi Güneş (14) ile kardeşi 6. sınıf öğrencisi Zeliha Aksoy (13), babalarına olan özlemlerini kaleme aldı.

Başarılı birer öğrenci olan Aksoy kardeşler, bir süre önce aldıkları karneleri ve takdir belgeleriyle babalarının mezarını ziyaret etti.

Babasının kabri başında dua eden kardeşler, duygulu anlar yaşadı.

Şehit kızı Güneş Aksoy, AA muhabirine, babasını hiç unutmadığın belirterek, onun anısını yaşatacağını söyledi.

Babası ile silah arkadaşlarının şehit edilmesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan operasyona "Güneş" isminin verildiğini hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Babam şehit olduğunda ben çok küçüktüm. Babam bizim her şeyimizdi. O kendisini vatanımız için feda etti. Onun hiç unutamıyoruz. Karnelerimiz alıp geldik. Kendisi bizi görüyordur. Benim ve kardeşimin karnesi çok iyi, ikimiz de takdir belgesi aldık. Bir de ona yazdığımız mektubu okuduk. Duygularımızı anlatmaya çalıştık. Birkaç gün önce teröristlerin yuvası olan Kandil'e operasyon başlatılmış. Bu bizi çok sevindirdi. İnşallah terör yuvasını kuruturlar."

"Kandil'e operasyon başlatılmış, çok sevindik"

Zeliha Aksoy da babasını çok özlediğini belirterek, mektuplarında babalarına olan hasretlerini "Sevgili babacığım, seni çok seviyoruz. Seni hiç unutmuyoruz. Her zaman yanımızda olduğunu hissediyoruz. Senin kanını yerde bırakmayacağız. Seni dünyalar kadar seviyoruz. Mehmetçik senin kanını yerde bırakmıyor sevgilim babam. Sen ölmedin, seni çok seviyoruz." ifadeleriyle dile getirdiklerini kaydetti.

Ömer Aksoy ise kardeşinin güzel vatanın bölünmemesi için şehit olduğunu dile getirerek, "Kandil'e operasyon başlatılmış, çok sevindik. İnşallah Mehmetçik bir an önce orayı Afrin gibi temizler." ifadelerini kullandı.

Kasım Aksoy'un şehit olduğu dönemde 3 yaşında olan kızı Güneş ve 2 yaşındaki kızı Zeliha, babalarının cenaze töreninde tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı.

Kaynak: AA