DİYARBAKIR

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere haiz terör örgütü PKK mensuplarına müteveccih operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor.

Saldırılarıyla vatandaşın dirilik ve mülk güvenliğini gözdağı fail PKK'lı teröristlerin ruhsuz bir duruma getirilmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası neredeyse Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık'ta, İdil ilçesinde ise 18 Şubat'ta başlatılan operasyonlar başarıyla tamamlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını kaybettiği, kolluk memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un martir edilmiş olduğu saldırıdan sonradan başlatılan dizi eylem 9 Mart'ta sona erdi.

Söz konusu ilçeler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve güven unsurlarınca meydana gelen birlikte operasyonlarla teröristlerden temizlendi.

Nusaybin'de dizi eylem başlatıldı

Bu 4 ilçedeki operasyonlarla ciddi çarpış yaralanan PKK'nın saldırılarını Şırnak biçim ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde sürdürmesi için lazım önlemler alındı.

Mardin Valiliğince sayaç 00.00'dan itibaren kaymakamlık merkezinde sokağa çıkacak yasağı duyuru edildiğinin açıklanmasının arkası sıra ilçede terör örgütü PKK mensuplarına müteveccih birlikte dizi eylem başlatıldı.

Şırnak'ta dizi eylem bekleniyor

Şırnak Valiliği, site merkezinde teröristlerin yakalanması, patlayıcı tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve mülk güvenliğinin sağlanması neredeyse 5442 önemli İl İdaresi Kanunu gereğince sayaç 23.00 bakımından ikinci tek buyruğa derece sokağa çıkacak yasağı sonucu aldı.

Askeri hareketliliğin gözlendiği Şırnak il merkezinde birlikte operasyonunun ferda başlatılması bekleniyor.

Kaynak: AA