Dün akşam Ankara'dan karayolu ile Turhal’a getirilen şehit Kürşat İnan’ın cenazesi Turhal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde yakınları ve meslektaşları tarafından hastane morgundan alınan cenaze önce Varvara Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada Türk bayrağına sarılı cenazesini gören babası Mehmet, annesi Asiye ve kardeşleri Recep Alper ile Sait Sancak İnan ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Burada şehit polis İnan için dua edilirken, annesi Asiye İnan oğlunun tabutuna son kez dokunduğu sırada fenalık geçirdi. Acılı anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

Burada alınan helalliğin ardından cenaze, Turhal Belediyesi'ne ait cenazesi aracı ile törenin yapılacağı belediye önüne götürüldü. Bu sırada şehit İnan’ın görev yaptığı Rize Emniyet Müdürlüğü'nde görevli özel hareket polisleri, bir süre şehit cenazesinden tutarak yaklaşık 500 metre yürüdü. Bazı özel hareketçi polisler ise törenin yapılacağı belediye binası önüne kadar cenaze aracının arkasından tutunarak geldi.

Belediye önüne gelen cenaze aracından silah arkadaşları tarafından alınan şehit İnan’ın cenazesi tekbirler eşliğinde törenin yapılacağı alana getirildi. Burada şehidin öğretmen olan kardeşi Recep Alper, ağabeyinin özel hareket polisi üniformasını giyerek tabutun başında bekledi. Torunun fotoğrafını öpen dedesi 78 yaşındaki Rıza Hızal ise tabuta sarılarak, 'Allah’ım sen nasıl kıydırdın. Her gün şehit, her gün şehit. Açamıyorum daha televizyonları. Senin yerine ben öleyim yavrum' diye ağladı.

Öğle namazı sonrası belediye önünde kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Tokat Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Eroğlu ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kılınan cenaze namazı sonra şehit İnan, Kale Mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA