Haber Merkezi (Mehmet Demirkaya) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İBB Mesken Müdürlüğü’nün, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne (BJK) Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nin 49 yıl süre ile verilen intifa hakkının (kiralama) iptal edilmesiyle ilgili teklifini görüştü.

AYLIK KİRASI 2 BİN DOLAR
Mülkiyeti İBB’ye ait söz konusu arazi, 7 Temmuz 1998 tarihli Belediye Meclis kararı ile 49 yıllığına BJK’ye kiraya verilmişti. Kira bedeli olarak da aylık 2 bin dolar belirlenmişti. Sayıştay denetçilerince hazırlanan 2012 yılı İBB denetimi raporunda, “Yapılan incelemeler neticesinde, 04.12.2002 tarihinden günümüze kadar brüt gelirden ödenmesi gereken yüzde 5 lik pay ile kesin teminat tutarının ödenmediği anlaşılmıştır” denildi.

246 BİN LİRALIK BORÇ
Mesken Müdürlüğü’nün Belediye Meclisi’ne sunduğu teklifte, Sayıştay raporunda, tahsilatın yıllarca yapılmamış olmasının bu konuda bir ihmalin bulunduğunu gösterdiğinin belirtildiği, BJK’nin yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı gerekli tahliye işlemlerinin başlatılmasının istendiğine dikkat çekilerek şöyle denildi: “Toplam 246.328.44.TL. nin gecikme cezası ile birlikte ödenmesi talep edilmişse de, ödeme yapılmadığından (h) sayılı yazımızla belediyemiz Hukuk Müşavirliği'nden icraen tahsil edilmesi talep edilmiştir. Bu nedenle yukarıda bahse konu nedenlerden dolayı mülkiyeti belediye başkanlığımıza ait Beşiktaş İlçesi eski (1310) yeni 2012 ada, 2 parselle ilgili Beşiktaş Jimnastik Kulübü (Derneği) adına 49 yıl süre ile verilen intifa hakkının iptali için karar alınmak üzere yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havalesini olurlarınıza arz ederim.”

BJK ŞİMDİLİK KURTULDU
Belediye Meclisi, dosyanın yeniden düzenlenmesi ve değerlendirilmesi için Mesken Müdürlüğü'ne iade edilmesine karar verdi. BJK, Belediye Meclis kararı ile  Akatlar Spor ve Kültür Merkezi Kompleksi'ni şimdilik kurtarmış oldu.

yurtgazetesi