ANKARA

Türk Deniz Kuvvetleri için geliştirilen süratli hücumbot ve korvet platformlarının tanıtıldığı Azerbaycan Savunma Fuarı'nda, yeniden yapılanma sürecinde olan Azerbaycan Deniz Kuvvetleri için geliştirilebilecek projeler üzerine yoğun temaslarda bulunuldu.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), Azerbaycan’da geçen hafta gerçekleştirilen Azerbaycan Savunma Fuarı ADEX 2016’ya katıldı.

Fuarda, Türk Deniz Kuvvetleri için geliştirilen süratli hücumbot ve korvet platformlarının yanı sıra siber güvenlik ve büyük veri çözümleri de yetkililere tanıtıldı. Fuar kapsamında, yeniden yapılanma sürecinde olan Azerbaycan Deniz Kuvvetleri için geliştirilebilecek projeler üzerine yoğun temaslar gerçekleştirildi.

Yüksek teknoloji içeren alanlarda Savunma Sanayii Müsteşarlığına (SSM) ve Türk Silahlı Kuvvetlerine danışmanlık, proje yönetimi ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda hizmet vermek amacıyla kurulan STM, kritik teknolojileri Türkiye’ye kazandırıyor. Füze sistemlerinden deniz araçlarına, insansız hava araçlarından elektronik harbe ve siber güvenliğe kadar pek çok alanda SSM’ye destek veren STM, Azerbaycan’da gerçekleştirilen ADEX 2016 savunma fuarında boy gösterdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve devlet yöneticilerinin yanı sıra Pakistan, İran ve Körfez ülkelerinden gelen çok sayıda askeri yetkilinin ziyaret ettiği fuara, Türkiye’den Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve sektör temsilcileri katıldı.

Fuar, Türkiye'de özellikle MİLGEM Projesi ile büyük bir ivme kazanan denizcilikte yerli dizayn, mühendislik ve entegrasyon yeteneğinin STM'nin liderliğinde dost ve müttefik ülkelerde pazar kazanmasına yönelik çalışmalar kapsamında Azerbaycan için denizcilik projeleri geliştirebilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Muhabir: Göksel Yıldırım

Kaynak: AA