BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Betül Yürük

Uluslararası sivil toplum örgütü Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı) Başkanı Carolyn Miles, Save the Children'ın Türk hükümeti ile iş birliği yaparak Suriyeli mülteci çocukların eğitimine ilişkin yürüttükleri çalışmalarını AA muhabirine anlattı.

Suriye'ye komşu ülkelerdeki mülteci çocukların yüzde 50'sinin okulsuz olduğuna dikkati çeken Miles, Türkiye'de bulunan okul çağındaki 600 bin çocuğun yarısının okula gidemediğini ifade etti.

"Çocuk işçiliğini engellemek için eğitime odaklanıyoruz"

Miles, "Çocuk işçiliğini önlemek için özellikle eğitime odaklanıyoruz, çocukların tekrar okula gitmesini sağlıyoruz. Eğitimi çocukları korumak için bir araç olarak kullanıyoruz." dedi.

"Türkiye büyük bir sorumlukluk aldı"

Suriyeli mülteci çocuklar için daha yapılması gereken çok fazla şey olduğunu ve Türk hükümeti ile iş birliği yaptıklarını söyleyen Miles, "En fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, mültecilere yardım konusunda çok iyi bir iş çıkardı." diye konuştu.

Save the Children Suriye Direktörü Sonia Khush ise, "Türk hükümeti iki milyondan fazla Suriyeli mülteciye kapılarını açarak oldukça cömert davrandı, bu çok büyük bir sorumluluktur." dedi.

"İstanbul'daki çocuk işçileri bulup okula gitmelerini sağlayacağız"

Eğitim alanındaki faaliyetlerinin dışında ekonomik zorluklar çeken ailelere de destek verdiklerini ve böylece çocukların çalışmak zorunda kalmadığını ifade eden Khush, Hatay'da çalışmalar yürüten Save the Children'ın İstanbul'da da hizmet vermeye başlayacağını ve Suriyeli çocuk işçileri bulup tekrar okula gitmelerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Kaynak: AA