İtalya’da Milano Savcılığı Başbakan Silvio Berlusconi hakkında “fuhuş ve görevi kötüye kullanma” iddiası ile ön inceleme mahkemesine başvurdu. Başvuruyu inceleyecek olan yargıcın, talebin kabul edilip edilmemesi konusunda 5 gün içerisinde karar vermesi bekleniyor. Savcılığın kararına sinirlenen Berlusconi, devlet hakkında dava açacağını söyleyerek “tüm iddiaların büyük bir çamurun parçası olduğunu” savundu.

Berlusconi devlete dava açacak

MİLANO - İtalyada Milano Savcılığı Başbakan Silvio Berlusconi hakkında fuhuş ve görevi kötüye kullanmaiddiası ile ön inceleme mahkemesine başvurdu. Başvuruyu inceleyecek olan yargıcın, talebin kabul edilip edilmemesi konusunda 5 gün içerisinde karar vermesi bekleniyor.

Savcılığın kararına sinirlenen Berlusconi, devlet hakkında dava açacağını söyleyerek tüm iddiaların büyük bir çamurun parçası olduğunusavundu. Sonuçta ortada dönen tüm iğrençliğin faturasını devlet ödeyecekdiyen Berlusconi,Bu süreçte yargıçların da bir rolü olmalı ifadesini kullandı.

Kendisi için endişelenmediğini dile getiren Berlusconi, Ben dünyadaki çocuklar için hastane yaptırarak hayatını geçirebilecek olan zengin bir beyim dedi.

Hükümet ortağı Kuzey Birliginin lideri Umberto Bossi, Berlusconiye destek vererek Yargıçlar abarttı. Kurumlar arasında kriz çıkarılmak isteniyoryorumunda bulundu.

Milano Cumhuriyet Savcısı Edmondo Bruti Liberati, Berlusconi hakkında çıkan iddialara ilişkin olarak, henüz 17 yaşındayken Arcoredeki partilere katılan Faslı Kerime el Mahruk ve diğer genç kızlarla para karşılığı ilişkiye girdiği konusunda kanıtlar olduğunu söyledi. Öte yandan İtalyada bu pazar günü 120 farklı gösteri çerçevesinde bir araya gelecek olan kadınlar Berlusconiyi protesto edecekler.

ASLI KAYABAL/cumhuriyet