İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci, sanıklarının 'darbeye teşebbüs' ve '2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçlarından beraat ettiği Beşiktaş taraftar grubu Çarşı davasına ilişkin, Yargıtay Ceza Dairesine temyiz başvurusunda bulunarak, kararın bozulmasını talep etti.

İstanbul Adliyesindeki ağır ceza mahkemelerinde beraatle sonuçlanan dosyaları inceleme ve kanuni yollara başvurma yetkisi bulunan Ekinci, Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılandığı Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin dava hakkında hazırladığı temyiz dilekçesini, Yargıtay Ceza Dairesi Başkanlığına gönderilmek üzere, davanın 29 Aralık 2015'te karara bağlandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Dilekçede, davada yargılanan 35 sanığın, 'örgüt kurma, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet' suçlarından beraatine karar verildiği hatırlatılarak, bu kararın usul ve yasaya aykırı olduğu öne sürüldü.

Dilekçede, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 29 Aralık 2015 tarihli kararının, usul ve yasaya aykırı olduğu öne sürülerek bozulmasına hükmedilmesi talep edildi.

Muhabir: Murat Kaya-Muhammed Enes Can-Yunus Ege

Kaynak: AA