Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlamış olduğu ve işlemlerde yolsuzluk meydana getirdiği sebebi öne sürülerek kayyum ataması meydana getirilen şirketlerdeki kimi evrakı kaçırdıkları iddiasıyla adliyeye irsal edildikten sonraları başıboş bırakılan 6 kişi, savcılığın itirazı hesabına tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, şehirde çalışkanlık yayınlayan 3 terbiye şirketine, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamış olduğu ve işlemlerde yolsuzluk meydana getirdiği iddiasıyla kayyum atanması sonucu evveliyat nice klasör, çek ve senedi akşam ½ si kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına tahsil edilen ve adliyeye irsal edilen H.G, E.K, M.Y, M.A.İ, Ş.K. ve T.S'nin tutuklanmadan yargılanmak gibi başıboş bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Tokat Sulh Ceza Hakimliği, hâlâ önceki başıboş bırakılan şüpheliler karşı soruşturma sonucu çıkardı.

Yeniden gözaltına tahsil edilen ve Sivas Adliyesine irsal edilen zanlılar, tutuklandı.

Sivas Sulh Ceza Hakimliğince, dizi eylem kapsamında, Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye 25 Mart'ta kayyum atanmıştı.

Kaynak: AA