Ergin, Tunceli’de Ali Yıldız’ın cesetinin de bulunduğu iddia edilen 19 kişilik “toplu mezarın” açılmaması nedeniyle kardeşi Hüsnü Yıldız ve annesinin 34 gündür açlık grevinde olduğunu belirterek toplu mezar olduğu öne sürülen yerlerin bir an önce açılmasını isteyen CHP Tenceli Mileltvekili Hüseyin Aygün’e, “Destek vereceğim. Arkadaşların çalışma yapmasını isteyeceğim” dedi.

Savcılar tutum değiştiriyor
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Avukat Taylan Talay’la birlikte Ergin’i ziyaret derek, toplum mezarlara ilişkin taleplerini iletti. Ergin’e dosya veren Aygün, kayıtlara göre 114 toplu mezarda bin 439 kişinin bulunduğunu öne sürdü. Tunceli’de Hüsnü Yıldız’ın annesiyle birlikte 34 gündür açlık grevinde olduğunu ve kardeşi Ali Yıldız’ın cesedine ulaşmak istediğini kaydeden Aygün, halen devam eden açlık grevi nedeniyle Hüsnü Yıldız ve annesinin sağlık problemlerinin olduğunu dile getirdi.

Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı ile görüştüklerini belirten Aygün, Ali Yıldız’ın cenazesinin verilmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığını kaydetti. Aygün, Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı ile Çemişkezek savcılarının tutumlarını “başlangıçta olumlu bir yaklaşım sergilediler ancak ne olduysa birden süreç kesintiye uğradı” diyerek eleştirdi.

Aygün’ün Milliyet’e verdiği bilgiye göre Ergin, savcıların tutum değiştirmesinden kendisinin haberdar olmadığını ve Adalet Bakanlığı’ndan kaynaklanmadığını belirtirken, savcıların genellikle bölgede rahat olmadığını vurguladı. Ergin, “Savcılar da bölgede rahat değil. Savcıların üzerinde de baskı olabilir. Görevlerini yeterince rahat ortamda yapamıyorlar. Bunları görmek lazım. Yavaş yavaş birlikte düzelteeceğiz. Size de ihtiyacım var. Bölgeden geliyorsunuz. Bölgeyi öğrenmek istiyorum” karşılığını verdi.

Milliyet