Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa iş ile savaş, facia ve yılgı hallerde fariza meydana getirecek operasyonel muhabirler yetiştirmeyi amaçlayan 'Savaş Muhabirliği Eğitimi' düşüncesince müracaatlar başladı.

AA Haber Akademisinin koordinasyonunda, 16-27 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek eğitimin kuramsal ve kılgısal dersleri, AA'nın deneyimli gazetecileri ile Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları kabilinden verilecek.

Eğitimler, habercilikten zatî güvenliğe, harp hukukundan geçmiş yardıma, ati sürüş tekniklerinden suda yaşamda kalmaya, kimyevi ve dirim bilimsel saldırılardan yılgı hallerde komünikasyon araçları yönetimine derece 26 ayrı alanda, bilirkişi güvenlik mensubu, er ve öteki amme görevlileri kabilinden sağlanacak.

Eğitime, 35 yaşını aşmamış, haberleşme fakültesi, faziletkâr okulların radyo-televizyon kısmı mezunları ile komünikasyon araçları kurumlarında çalışanlar başvurabilecek.Eğitimin böylecene katılımcılara arsıulusal geçerliliği bulunan şehadetname verilecek. Eğitime eklenmek arzu edenler mevzuyla ait detaylara 'http://www.aahaberakademisi.com' adresinden ulaşabilecek, başvurularını ise 'http://haberakademisi.com.tr/SavasMuhabirligiBasvuru.aspx' adresindeki formu doldurarak yapabilecek. Başvurular 5 Mayıs'ta sona erecek.

Öte taraftan bu sene Savaş Muhabirliği Eğitim Sertifikası faaliyetleri 4 devre biçiminde yapılacak. İlki 16 Mayıs'ta başlamış olacak edep bilimi bilimi faaliyetlerinin 3'ü Türkçe, bir tanesi ise İngilizce namına gerçekleştirilecek.

Eğitim faaliyetlerinin başvurma ve çalışkanlık takvimi ise şöyle:

6. Dönem Faaliyetleri (Türkçe Program)

Müracaat: 1 Mart - 5 Mayıs

Faaliyet Başlangıç - Bitiş: 16-27 Mayıs

7. Dönem Faaliyetleri (Türkçe Program)

Müracaat: 1 Mart - 18 Ağustos

Faaliyet Başlangıç - Bitiş: 29 Ağustos - 9 Eylül

8. Dönem Faaliyetleri (İngilizce Program)

Müracaat: 1 Mart - 22 Eylül

Faaliyet Başlangıç - Bitiş: 3 Ekim - 14 Ekim

9. Dönem Faaliyetleri (Türkçe Program)

Müracaat: 1 Mart - 27 Ekim

Faaliyet Başlangıç - Bitiş: 7 Kasım - 18 Kasım

'Savaş Muhabirliği Eğitimi' 12 gündüz sürüyor, programların gelişigüzel bir tanesi 62 saati tatbik iktisap etmek neredeyse bütün 108 sayaç uygulanıyor.

Kaynak: AA