Esenyurt Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki AVM şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçinin yatakhane olarak kullanılan 3 çadırda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybetti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt'ta bir inşaatın şantiyesinde inşaat işçilerinin kaldığı çadırlarda çıkan yangına ilişkin, ''Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık'' dedi.

Kadıoğlu, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, yangının işçilerin ısınma amacıyla kullandıkları sobadan çıkmış olabileceğini kaydetti.

Öte yandan, işçilerin yakınları da olay yerine gelirken, çıkarılan cesetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı hizmet aracına sedyelerle konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

5 kişi gözaltında

Esenyurt İlçesi Güzelyurt Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından olayla ilgili olarak 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangınla ilgili polis ve itfaiye ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı inceleme başlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen ve 11 işçinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili inceleme başlattı.

Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yangınla ilgili ''hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından'' inceleme başlatıldı. Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, inceleme yapmak üzere olay yerine gönderildi.


cumhuriyet