Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında meydana getirilen ve Türkiye'nin 3 şeritli en etraflıca tüneli olma hususi durumunu haiz Samanlı Tüneli'ne, 'Orhangazi' ismi verildi.

Yalova ile Orhangazi arasında, Samanlı Dağı'nın dibine düz yazı edilen, biri 3 bin 591, gayr 3 bin 586 m. uzunluğundaki eş tüplü tünelin girişlerindeki 'Samanlı Tüneli' tabelaları, üstünde 'Orhangazi Tüneli' yazan tabelalarla değiştirildi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin en etraflıca 3 şeritli tüneline 'Orhangazi Tüneli' ismi verilmesinden akıbet etap bahtiyar olduklarını söyledi.

Çağlayan, bu yöndeki çalışmaların kestirmece 4 ay ilk başlatıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Cumhuriyet tarihinin en iri yatırımlarından biri bulunan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en ehemmiyetli noktalarından ve Türkiye'nin en etraflıca otoban tüneline Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişahı olan, ilçemize de ismi maruz Orhan Gazi'nin isminin verilmesi bizleri aşırı bahtiyar etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, insan değişikliği mevzusundaki hassasiyetimizi durumunda bulmuş ve yönerge vermişti. Yasal icraat endamsız müddette tamamlandı ve insan değişikliği gerçekleşti. Bugün her insanın gururu bulunan projede emeği bulunan hepsi talih büyüklerimize ve tünele 'Orhangazi' isminin verilmesinde taleplerimizi art çevirmeyen Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a birlikte kere elan teşekkürname ediyoruz.'

Kaynak: AA