İSTANBUL

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında "sahte çürük raporu" davasında verilen mahkumiyetin, Yargıtay tarafından bozulması kararına uyuldu.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık emekli Binbaşı Murat Tugay Tepe ile tutuksuz sanıklar Ahmet Zeki Üçok, İsmail Es, Tahir Mete Turan, Taylan Özgür Düşko ve Fehmi Suna katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Eryeli, Yargıyay'ın, sanıklar hakkındaki mahkumiyetin bozulması yönündeki kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek, bu karara uyulmasını istedi.

Duruşmada söz alan Üçok, Yargıtay'dan sonra yapılan ilk duruşmada cumhuriyet savcısı ile heyetteki hakimlerden birinin FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldığını belirterek, önceki yargılamada da başkan ve üyelerin, mütalaada bulunan savcının da FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla meslekten çıkarıldıklarını söyledi.

Hatta savcının yurt dışına kaçtığını dile getiren Üçok, iddianameyi hazırlayan savcı Hikmet Usta'nın da halen firarda olduğunu kaydetti.

Üçok, "Ancak verdikleri kararlar hala yürürlüktedir. Dosyanın Yargıtay'a gönderilerek yeniden incelenmesini istiyoruz. Önceki yargılamalarda başkan olarak bulunan Metin Özçelik hakkında Yargıtay kararı verilmeden önce, bu konuda bir inceleme dilekçesi sunmuştum. Özçelik, Yargıtay'ın kararını açıklamadan önce meslekten çıkarıldı. Dilekçemin incelenmediği konusunda Yargıtay'dan bana yazı iletildi. Bu konuda mahkemenizce inceleme yapılmasını talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, usul ve yasaya uygun bulunan Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasına hükmetti.

Esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA