MUĞLA

Kardak krizinin 21. yılı nedeniyle Türk ve Yunan Sahil Güvenlik güçleri, Bodrum ilçesine 3,8 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarına yakın bir bölgede güvenlik tedbirlerini üçüncü günde de devam ettiriyor.

Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı P1208 No'lu karakol gemisi, Turgutreis açığındaki Çatal Adası önlerinde beklerken, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot da Kardak kayalıkları açığında nöbet tutup devriye yapıyor.

Sahil Güvenlik uçağı gözlem uçuşu yaptı

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir uçak, öğleden sonra bölgede üç tur gözlem uçuşu yaptı. İlk uçuşunu Turgutreis-Gümüşlük üzerinden gerçekleştiren uçak, ikinci turunu Akyarlar üzerinden dönüp Kardak kayalıkları bölgesinde tamamladı.

Sahil Güvenlik uçağı son turunu yaptığı sırada Türk Sahil Güvenlik botu da Kardak bölgesinde seyir haline geçti.

Türk ve Yunan güçleri arasında hareketli dakikalar

Bu sırada bölgeye gelen Yunan Sahil Güvenlik güçleriyle Türk Sahil Güvenlik ekipleri arasında hareketli dakikalar yaşandı.

Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk sularını ihlal etmesi üzerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri duruma müdahale etti. Hareketli anlar, kameralarca görüntülendi.

Denetimler havadan ve denizden sürdürülüyor

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot, Kardak kayalıkları açığında devriye görevi yaptı. Bota bir uçak da eşlik etti. Kontrol ve denetim faaliyetleri 7 gün 24 saat esasına göre sürüyor.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığının düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan, Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde hava ve deniz unsurlarıyla kontrol ve denetim faaliyetler de devam ediyor.

Muhabir: Ali Ballı,Mustafa Çiftçi

Kaynak: AA