ANKARA

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca, Akdeniz ve Ege Denizi'nde bir haftada 289 yabancı uyruklu ile 7 göçmen kaçakçısı yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Akdeniz ve Ege Denizi'nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz unsurları tarafından 3-10 Mart'ta Akdeniz ve Kuzey Ege Grup Komutanlığının sorumluluk sahasındaki 7 olayda 289 yabancı uyruklu ile 7 göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.

Öte yandan, sahil güvenlik hava unsurları, jandarma ve emniyet ekiplerince, Çeşme, Ayvacık ve Seferihisar bölgesindeki 4 olayda karada tespit edilen 178 yabancı uyruklu yakalandı.

Düzensiz göçün engellenmesine yönelik faaliyetlerde iki arama kurtarma gemisi, 71 sahil güvenlik botu, 23 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), 6 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ile 39 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlar tarafından 2 bin 197 saat seyir yapıldı.

Faaliyetler kapsamında 17 helikopter ve 6 uçak, 66 saat 55 dakika uçuş gerçekleştirildi, 8 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından 298 saat 25 dakika görev icra edildi.

Muhabir: Cankut Taşdan

Kaynak: AA