ANKARA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Resmi Konutunda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında meydana getirilen asayiş zirvesinin arkası sıra İçişleri Bakan Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ankara'daki yıldırı saldırısına bağlı eş açıklama yaptı.

Müezzinoğlu, vakada yaşamını kaybedenlere başsağlığı, hastanelerde otama görenlere iflah dileğinde bulundu.

Şu anda hastanelerde 125 hastanın otama gördüğünü tamlayan Müezzinoğlu, '125 hastamızın 19'unun vaziyeti ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda önceki engelleme süreçleri bitirilmek üzere. Bunların şişman çoğunluğu bu tün ezanı evlerine gönderilebilecek düzeyde. Hafif gaileli diyebileceğimiz durumda. Ama ciddiyeti bulunan 19 olayımız var, ameliyatta 7 parasız var. Belki birkaç çağ boyunca tedavileri bitmeme edecek hastalarımız da olacaktır. Ben yaralılarımıza aceleci şifalar diliyorum' dedi.

'Olay durumunda 30, hastanelerde 4 vefatımız var'

Olayın önceki anından itibaren, vakadan tahminî 1,5-2 çağ sonradan 112 cankurtaran hizmetlerinin alelacele müdahalede olduğunu tamlayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

'24 hastanemize yaralılar taşındı, irsal edildi. Şu anda 14 hastanemizde yaralılar var. Tüm yaralılarımızın bilgilerini yakınları şu anda telaşe boyunca olanlar ALO 184 SABİM hattından, yaralısı var ise tedavisi ne durumda, hastanede mi, ne hastanede bulunduğu dair bilgelik alabilirler. Olay durumunda ölüm fail sayısı 30, dört vatandaşımızı hastanelerde kaybettik. Olay durumunda ölenlerden minimum biri, anlaşılan ikisinin, yıldırı eylemini oluşturan araçtaki isim yahut eşhas olabildiği değerlendirilecektir ama fenomen durumunda 30 ahiret yolculuğu var. Hastanelerimizde 4 vefatımız var. Tekrar milletimizin başı esen olsun diyorum. Milletimizin bütünlük ve beraberliği, götürümlü ve metin duruşu bu olayların üstesinden gelebileceğimizin en şişman güvencesidir. Asla başaramayacaklar. Bu yıldırı eylemi zihniyetini lanetliyorum. Eylemi yapanlardan fazla bu zihniyeti lanetliyorum. Eylemi yapanlar doğrusu gidecekleri yere gittiler. Milletimizin başı esen olsun. Rabbim inşallah bundan ahir süreçlerde milletimizi bu çeşit felaketlerle karşılaştırmasın sanarak dilek ediyorum.'

Kaynak: AA