Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kulluktaki sadakatin önemli göstergelerinden birisi de sadakadır. Onun için ecdadımız sadakayı, sadaka taşını, sadaka vermeyi, insanlarla paylaşmayı, bir büyük sadakat nişanesi olarak görmüş ve bunu bu şekilde değerlendirmiştir." dedi.

Kurtulmuş, Sadakataşı Derneğinin yenilenen logosunun tanıtımı ve yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, sadakataşının özellikle İstanbul'un her yerinde asırlar boyu varlığını sürdürmüş, yardım yapanla yardım alanın birbirini görmediği, ihtiyaç sahip olanların ihtiyaçlarının giderildiği, son derece basit ama o basitlik içerisinde büyük bir alçak gönüllülüğü barındıran önemli tarihsel eserlerden biri olduğunu anlattı.

Asırlar içinde sadakataşı ile birlikte yürütülmüş olan bu yardım faaliyetinin, bu çağda Sadakataşı Derneği ile modern bir dernek faaliyeti olarak yürütülmüş olmasının her türlü takdirin üstünde olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadaka, sıdk, sadık, sadakat, sıddık… Bunların hepsi aynı kökten geliyor. Bunların hepsi aslında hakikati bulmak, paylaşmak anlamına gelen kelimelerdir. Sıddık olmak, çokça doğru olmak, çokça doğruyu insanlarla paylaşmak, çokça insanlarla sadakat ilişkisi içinde olmak demektir. Sıddık olmak çokca doğru insanlarla sadakat ilişkisi içinde olmak demektir. Kulluktaki sadakatin önemli göstergelerinden birisi de sadakadır. Onun için ecdadımız sadakayı, sadaka taşını, sadaka vermeyi, insanlarla paylaşmayı, bir büyük sadakat nişanesi olarak görmüş ve bunu bu şekilde değerlendirmiştir. Kulluktaki sadakat, sadaka ile ortaya çıkar. Sadakataşı, Allah'a borç vermenin bir aracı olan sadakanın toplumsal hale geldiği önemli meselelerdendir. Veren görmez, alan görmez."

Kurtulmuş, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, milletvekilleri, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal ile yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Kurtulmuş ve beraberindekiler açılışın ardından dernek binasını gezdi.

Kaynak: AA