Sadakataşı Derneği, Suriye'nin Madaya alanına iane gönderdi.

Dernek Genel Başkanı Kemal Özdal, muhabirine meydana getirdiği açıklamada, abluka altındaki Madaya'ya evvel yardımlarının ulaştığını söyledi.

Özdal, maddesel yardımların, Madaya'daki gönüllüleri vasıta ile alana ulaştığını ve bununla satın tahsil edilen besin ürünlerinin gerekseme sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

Geçen hafta kendilerine aceleci koduyla çağrılar geldiğini özetleyen Özdal, 'Bunun ilişkin o bölgedeki arkadaşlarımızla iletişime geçtik. İletişim ihdas etmek hakkıyla aşırı zor. Orada birlik birlikte abstraksiyon ve karartma var. Muhasara dört başı mamur yönleriyle uygulanıyor. Arkasından kendilerine aracılar yoluyla akça yardımları ulaştırdık. İçeriye iane malzemesinin girişine müsaade verilmiyor, bu mahsulat fakat aşırı faziletli ücretlerle satın alınabiliyor. Nakit yardımları ulaştırdık, onlar fiyatlı da olsa bu ürünleri aldılar. Çünkü orada bundan sonra birlikte karaborsa vaziyeti var' diyerek konuştu.

İlk aşamada besin maddelerinin satın alındığını dile getiren Özdal, şu detayları verdi.

'Gönderilen yardımlarla mazot tozu alındı. Süt tozunun şu anda kilogramı 200 dolar. Bunun yanı sıra tuz, bulgur, yasmık üzere maddeler gerekseme sahiplerine ulaştırıldı. Karaborsa emniyetsiz boyutlara ulaştı. Maalesef kişilerin ölmemesi düşüncesince buna eğilmek zorundayız. BM'nin meydana getirdiği yardımlar süsleyici oldu. Dünya kamuoyunda imajları zedelendi ortaya çıkan görüntülerle, bu olumsuzluğu örtbas etmek düşüncesince süsleyici birlikte yardımları oldu. Yardım malzemelerinin birlikte ay yeteceğini söylediler lakin oradan mevrut bilgiler bunun fakat birlikte hafta yeteceği yönünde.'

Kemal Özdal, Suriye'deki faaliyetlerinin bitmeme ettiğini belirterek, değme sene bulunduğu üzere bu sene şita kampanyası düzenlediklerini aktardı. Türkmendağı ve Halep'in koyu atak altında bulunduğunu özetleyen Özdal, 24 sayaç gece gündüz halde bombalama yapıldığını söyledi.

Özdal, antipatik iklim koşullarında dağlarda ve ovalarda hayatta olmak durumunda küsurat kişilerin esas gereksinimlerini karşılayamadığını anlatım etti.

Kaynak: AA