Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ifade özgürlüğünün ihlali olarak gördüğü Youtube’un erişime e ngellenmesi kararına imza atan İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi Bekir Altun, yine bildiğini okudu.

Hâkim Bekir Altun, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 17 Aralık tapesini paylaşan bir kişinin tweetinin engellenmesine yapılan itirazı tartışma yaratan gerekçeyle reddetti. Hâkim Altun, gerekçesinde Ala ile Altınok arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının gerçekliği konusunda kesin bilgi bulunmadığını savundu.

Bu kayıtların paylaşılmasının insan hakları ve özel hayatın ihlali niteliğinde olduğunu iddia eden Altun, bu kayıtların gerçek olduğunun varsayılması halinde dahi herhangi bir Hâkim kararı olmadan kayda alınan bu konuşmaların yayımlanmasının kişi hak ve hürriyetleri ve masumiyet karinesini ihlal ettiğini öne sürdü.

Tweetleri engellenen kişilerden emekli Anayasa Mahkemesi Bilgi İşlem Merkezi Müdürü İsmail Çolak, karara itiraz etti. Ancak Altun, itirazı reddetti. Altun, İsmail Çolak’ın dosyada taraf sıfatının bulunmadığı öne sürdü. Hâkim, taraf olarak gördüğü Twitter’ın itirazını da reddetti.


http://www.adaletbiz.com/gundem/borclu-mukelleflerin-2016da-muhasebe-islemi-yapilmayacak-h21826.html