İSTANBUL

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Rusya'nın Kırım'ı işgalini protesto etti.

Kırım işgalinin ikinci senesinde Galatasaray Meydanı'ndan birlikte araya mevrut grup, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü. Burada 'Rusya Kırım'dan elini çek' mukayyet pankartlar açan katılımcılar, 'İşgalci Rusya, Kırım'dan defol', 'Vatan, millet, vatan, Kırım', 'Bir hapaz el değil, birlikte sumsuk milletimiz' biçiminde çarpıcı sözler attı.

Grup yerine izah karşıcı Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten, Rusya'nın çabucak alanda değil, tamamı dünyada sulh düşüncesince yıldırma unsuru olmaya bitmeme ettiğini savundu.

Rusya'nın, Kırım işgalinden başlayarak, Ukrayna'nın öbür bölgelerine meydana getirdiği saldırıların peşi sıra Suriye'de aralarında evlatların da bulunduğu nice insanoğlunun ölümüne faktör bulunduğunu dile getiren İçten, şunları kaydetti:

'Her çeşitli arsıulusal hukuk, geçim ve kuralları bulunmayan farzımuhal Kırım'ı işgal fail Putin ve emrindeki silahlı askerler, bu dü sene zarfında işgali meşrulaştırmak ve ikrar yol açmak düşüncesince değme çeşitli sertliği uygulamışlar ve uygulamaya bitmeme etmektedirler. Başta Kırım Tatarları kazanmak gibi işgali ikrar etmeyen Kırım'da canlı tamamı kişilere yıldırma hasretmek düşüncesince sudan bahanelerle değme gündüz evlere dominant düzenlemekte, insanoğlu tutuklanmaktadır. Stalin canlı Putin ve onun Kırım'daki iş birlikçileri güzel bilmeliler ki, küllerinden tekraren doğan Kırım Tatar halkı, Numan Çelebi Cihan'ın açmış bulunduğu ışıklı yoldan ve liderimiz Mustafa Abducemil Kırımoğlu'nun izinden katiyen arka dönmeyecektir.'

Katılımcılar açıklamanın peşi sıra konsoloshane binasının duvarına yağız çelenk bıraktı.

Muhabir: Emin İleri

Kaynak: AA