İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

ERDOĞAN'IN İPTALİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun.' Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil." dedi. İBB Meclisi Hollanda'nın Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

GERİLİM SÜRÜYOR

Türkiye ile Hollanda arasındaki gerilim sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile Rotterdam Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi için Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden beklenen haber geldi. Belediye Meclisi, Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

www.haberler.com