BÜKREŞ

Romanya Başbakanı Sorin Grindeanu, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Balkanlar Bölge Komitesi Başkanı Ömer Süsli başkanlığındaki Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Ertaş ve Süsli'ye Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy ile Türk İş Adamları Derneği (TİAD) Başkanı Murat Demiray'ın da eşlik ettiği görüşmede Romanya'da faaliyet gösteren Arctic (Arçelik), Garantibank, Yıldız Entegre, Credit Europe Bank, Kanal D Romanya, Kastamonu Entegre, Praktiker Romanya ve BMC Romanya gibi büyük ölçekli Türk firmalarının yöneticileri hazır bulundu.

Başbakanlık internet sitesinden yapılan açıklamada da Romanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için yatırımların desteklenmesi hususunda hükümetin kararlılığı vurgulandı.

Toplantının, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağını belirtilen açıklamada, son 7 yılda Romanya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2,9 milyar avrodan 4,3 milyar avroya yükseldiği aktarıldı. Ayrıca ticaret hacminin ilerleyen yıllarda daha da artmasının beklediği bildirildi.

Açıklamada Başbakan Grindeanu'nun, enerji ve savunmanın, ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi için potansiyel alanlar olduğunu ifade ettiği ve diğer sektörlerde yapılacak projeler için de destek vermeye hazır olduklarını söylediği aktarıldı.

Muhabir: Serkan Eruysal

Kaynak: AA