Kazada, ÇOMÜ Personel Daire Başkanı, 33 yaşındaki Abdurrahman Elçi ile resmi plakalı hafif ticari araç sürücüsü 29 yaşındaki İsmail Çiftçi yaralandı. Prof.Dr.Eyüp Özdemir'in, YÖK'ün düzenlediği toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gitmek istediği belirlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Eyüp Özdemir, Yüksek Öğretim Kurulu'nun bugün Ankara'da yapılacak toplantısına katılmak üzere saat 03.00 sıralarında, üniversitenin Personel Daire Başkanı Abdurrahman Elçi ile birlikte, İsmail Çiftçi yönetimindeki üniversiteye ait 17 FZ 453 palakalı resmi plakalı hafif ticari araç ile ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. İsmail Çiftçi'nin yönetimindeki araç saat 05.30 sıralarında, Bursa Çevre Yolu'nun İnegöl gidiş yönünde Tüneller Mevkii'nde, önünde giden 39 yaşındaki Erhan Durgut yönetimindeki mısır şurubu yüklü 16 VF 840 plakalı tankere arkadan çarptı. Kazada uyuduğu öne sürülen sürücü İsmail Çiftçi ile Abdurrahman Elçi yaralanırken, aracın önünde oturan evli ve 2 çocuk babası Prof.Dr. Eyüp Özdemir, kaza yerinde yaşamını yitirdi.

Kazada yaralananlar ambulans ile hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan tanker sürücüsü Erhan Durgut, "Ben normal olarak seyir halindeydim. Gelen araç arkadan bana 3 kez çarptı. Sonra durdu. Daha sonra telefon ile yardım istedim. Yaralılar hastaneye kaldırılırken isminin Eyüp özdemir oluduğunu öğrendiğim rektör yardımcısı ise yaşamını yitirmişti" dedi.

Cumhuriyet Savcısı'nın kaza yerinde yaptığı incelemeden sonra, Polimer Bilim ve Teknolojisi uzmanı Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Eyüp Özdemir'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bursa-İnegöl karayolunun gidiş yönünün bir süre trafiğe kapanmasına neden olan kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

Bülent CİVANOĞLU/BURSA (DHA)-