Uçak trafiğinin düşmesi nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü merkezi Atatürk Havalimanı olmayan havayollarına geçtiğimiz günlerde AHL'den tarifesiz hac ve umre uçuşu yapabilme yolunu açarken özellikle son günlerde umreye gidişlerde önemli artışlar yaşanıyor.

Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen umrecilerin Suudi Arabistan'a kafileler halinde gidişlerinde hatırısayılır artış yaşanıyor. Uçak şirketleri yoğun talep alırken İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde umre kafileleri eksik olmuyor. Umre talepleri tur düzenleyen şirketlerin yüzünü güldürdü.

TALEP ARTTI

Umre turizmi düzenleyen şirketler ve havayolları yoğun talepten oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar.Hac ve umre turizmi düzenleyen şirketlerden biri olan Amade Turizm'in ortaklarından Turgut Şimşek,"Ramazan'da kutsal topraklarda olmak isteyenlerin taleplerinde önemli artışlar yaşanıyor. Müthiş bir yoğunluk var. Geçen seneye göre çok daha fazla umrecinin gitmesini bekliyoruz" dedi. 

SUUDİ ARABİSTAN BİNİŞ BANKOLARI DA YOĞUN

Ramazan ayında kutsal topraklarda olmak isteyen vatandaşlar, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden dualarla ve gözyaşları içinde uğurlanıyor. Dış Hatlar Terminali Ramazan ayında Suudi Arabistan'da olmak isteyenlerle dolup taşıyor.Havayolu şirketlerinin biniş bankolarında umre kafileleri eksik olmuyor.

Kafile rehberleri, kutsal topraklarda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlara yolculuk öncesi bilgiler veriyor. Kutsal topraklara giden umre kafilelerine diğer yolcuların da eklenmesiyle terminal giriş kapıları ve biniş bankolarında uzun kuyruklar oluştu. Polisin özverili çalışmasına rağmen pasaport bankolarında da zaman zaman kuyruklar meydana geldi.

Kaynak: HABER7.COM