HATAY - Erdal Türkoğlu - Cem Genco

Suriye'nin Afrin bölgesinden terör örgütü PYD/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Fatma Avlar'ın aynı saldırıda yaralanan ağabeyi, kardeşinin öğretmenlik hayallerinin yarım kaldığını söyledi.

Reyhanlı'ya roketli saldırıda 17 yaşındaki genç kız hayatını kaybettiPKK'nın roketli saldırısında hayatını kaybeden genç kız son yolculuğuna uğurlandıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reyhanlı'da şehit olan genç kızın ailesine taziye telefonu

Afrin'den terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından ateşlenen roket, Reyhanlı'da yaşayan Avlar ailesinin 17 yaşındaki kızları Fatma'nın hayatına mal oldu. Saldırı sonrası evleri harabeye dönen Avlar ailesi, kızları Fatma'yı zamansız kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Saldırıya uykuda yakalanan 17 yaşındaki genç kızın hayatını kaybettiği yatağına bakıp gözyaşı döken ailesi, evleri kullanılamaz halde olduğu için akrabalarının yanında kalıyor.

Terör saldırısında kardeşini yitiren kendisi de yaralanan 21 yaşındaki Bilgey Avlar'ın tedavisi Reyhanlı'daki özel bir hastanede devam ediyor.

Ağabeyinin 2013 yılında trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ikinci bir acı yaşayan Avlar, olay anını ve kardeşinin yarım kalan hayallerini AA muhabirine anlattı.

KKTC'de üniversite öğrencisi olan Avlar, yaklaşık 3 hafta önce yarıyıl tatili nedeniyle memleketi Reyhanlı'ya geldiğini söyledi.

Kardeşine Beşiktaş taraftar bardağı getirmiş

Beşiktaş taraftarı olan kız kardeşi Fatma'ya Kıbrıs'tan hediye olarak taraftar bardağı getirdiğini anlatan Avlar, bardağı verdiğinde büyük sevinç yaşayan kardeşinin o anını unutamadığını ifade etti.

Yaşadığı kaybın şokunu üzerinden atamayan ağabey Avlar, 4 kardeşi ile aynı odada uyuduklarını, en küçük kız kardeşinin ise Fatma ile aynı kanepede bulunduğunu dile getirdi.

Bilgey Avlar, en küçük kardeşinin hayatta kalmasını, "Annem sabah uyandığında küçük kardeşimi kanepenin yanındaki sobanın yanına yer yatağına koymuş. Ben de karşı kanepede yatıyordum. Benim kanepenin yanında da diğer kardeşim yerde yatıyordu." ifadeleriyle anlattı.

Patlama sonrası büyük bir gürültüyle uyandığını vurgulayan Avlar, şöyle devam etti:

"Uyuyorduk. Birden patlama sesi duydum. Feci bir ağrıyla ve annemin 'Fatoş, Fatoş' diye çığlık sesleriyle uyandım. Ağrım vardı ama hemen kalktım ayağımın üstüne. Etraf simsiyah hiçbir şey görünmüyordu. Tavana baktım delinmişti. Sonra kız kardeşimin yanına gittim. Annem Fatoş diye bağırıyor ama kardeşim tepki vermiyordu. Baktım karnından yaralanmış. O anda zaten ayağım döndü ve üstüne düştüm."

"Öğretmen olmak istiyordu"

Avlar, diğer 2 kardeşinin yerde yatıp kanepenin altında kalması sayesinde düşen parçalardan zarar görmediğini belirterek, şunları anlattı:

"Beni alıp hastaneye götürdüler. İlk tedavim sonrası eve dönüp bakmak istedim. Kardeşimin durumunu öğrenmek istedim. Orada başınız sağ olsun dediler. Meğer uyurken vefat etmiş. Anlatılmaz bir şey vatan sağ olsun. Hayallerini yaşayamadı. Öğretmen olmak istiyordu. 'İzmir'de okuyacağım' diyordu. 'Buraya sürekli bomba düşüyor, siz de oraya gelirsiniz' diyordu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Melek oldu uçtu gitti."

Kaynak: AA