Akademisyenler 'Üniversite barıştır. Barışı savunuyoruz' yazılı pankart açtılar. Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu yaptığı açıklamada, 'Bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirmiş, bu ülkeye pek çok meslek grubundan genci kazandırmış öğretim elamanlarıyız. Hiçbirimizin soruşturması, bir sözü çıkmamıştır ya da herhangi bir hırsızlığa yolsuzluğa adı karışmamıştır

 Bu anlamda bir söz duyamazsınız. Bizler bu özelliklerimizle varız. Bu bakımdan korku ile bizleri susturmak mümkün değil. Bizler devletimizden barış içerisinde yaşama hakkı, bu toplumsal hakkı talep ettik. Talep etmeye de devam edeceğiz. Ta ki bu sağlanana kadar. Biz imzalarımızın, sözümüzün arkasındayız' dedi. Akademisyenler daha sonra Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün terör operasyonu sonucu gözaltına aldığı 9 öğrencinin serbest bırakılmasını isteyerek, adliyenin önünde beklediler. 

21 AKADEMİSYEN SERBEST

 Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 16 akademisyen ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, haklarında gözaltı kararı olan 5 akademisyen de adliyeye geldi. İfadeleri alınan 5 akademisyen de serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında bildiride imzası bulunan 21 akademisyen serbest kalmış oldu.

Kaynak: DHA