ŞIRNAK - SERDAR AÇIL / ÖMER ÜRER

Terör örgütü PKK'ya müteveccih operasyonlar esnasında vurulan kolluk memuru Süleyman Yalçın'a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, yaşananları ve duygularını AA kadrosuna anlattı.

Evden çıkıp yolun karşısına devrolmak isterken, hususi Harekat Polisi Süleyman Yalçın'ın teröristlerce oluşturulan biberli kararı yaralandığını anlatım fail Ertem, şunları anlattı:

'O tam polis ağabeyimize en benzeyen olan bendim. İlk müdahaleyi yaptım. Bina içerisine güvenli birlikte alana çektim. Sürekli konuşarak bilincinin belirgin kalmasını sağladım, tampon yaptım. Çatışma bitmeme ediyordu. Hendek ve barikatlardan ötürü cankurtaran yahut gözlüklü yılan araçları bulunduğumuz yere gelemedi. Bunun hesabına komutanlarımız tank yönlendirdi. Tank erişince arkadaşlarla bu arada kolluk arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk bölümüne yükledik. Sıcak bölgeden çıkana denli tankın üstünde 250, 300 mt. gittik. O tam yıldırıcı ateşi bitmeme ediyordu. Süleyman ağabeyin hesabına siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten sonra, Süleyman ağa zırhlı vasıtaya fiş ve aceleci biçimde hastaneye atıf oldu. Buradan da Adana'ya atıf ettiler, gayrisıhhi zaman hâlâ geç kalsa martir olabilirdi.'

'Yaralımızı, şehidimizi tek biçimde geride bırakmayız'

Bu görüngü gine olsa bire birlikte biçimde davranacağını tamlayan Uzman Çavuş Ertem, 'O esnada ego değil ki olsa bire birlikte şeyi yapardı. Biz Türk askeri adına yaralımızı, şehidimizi tek biçimde cephede bırakmayız' dedi. Ertem, laflarını şu biçimde sürdürdü:

'Polis ve er burada ağabey, kardeş, baba, mahdum gibiyiz. Hepimizin bizi seven, yolumuzu muntazır ailesi var. Kimimizin eşi, çocukları, her insanın ana babası var. Onların ve büyük Türk milletinin dualarıyla tığ buradayız. Teröristlerin düzenlilik güçleri karşısında tek şansı yok. Yol yakınken tasdik olsunlar. Burada vatandaşımız askerine, polisine cemaat çıktı, çıkmaya da bitmeme ediyor. Her sabık çağ yüzünde mevki ifadesi gördüğümüz yurttaşlarımızın sayısı artıyor. Bizi en aşırı bahtiyar fail madde bu. Yoksa birçok yıldırıcı ruhsuz duruma getirilmiş, bunlar ikinci, üçüncü hususlar.'

'Askerimle alım çalım duyuyorum'

Bölgede istikrarın baştan sağlanması düşüncesince savaşım ettiklerini vurgulayan Ertem, 'Bizim düşüncesince muvaffakiyet vatandaşın huzuru, halkın şen birlikte soluk alması, hendeksiz, barikatsız birlikte ortamda yaşamaları, vatandaşımızın baştan sona devletini yanı sıra hissetmesi. Başarı insanımızın askerine, polisine şen birlikte biçimde sarılıp hitabı ve bundan korkmaması' sanarak konuştu.

Uzman Çavuş Ertem'in komutanı Mardin hususi Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Hüseyin Serin de askeriyle alım çalım duyduğunu belirterek, 'Böyle alp askerlerin grup komutanı olmaktan itibar duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA