ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 sanık hakkında açılan dava, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, sanık yakınları, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Eski 58. Topçu Tugayı Lojistik Destek Komutanı binbaşı Mehmet Erol ile eski Lojistik Destek Bakım Bölük Komutanı üsteğmen Alican Demir komutasında, Samsun-Konya Yolu kavşağının ele geçirilmesi için görevlendirilen sanıklar savunma yaptı.

Sanık eski astsubay Ali Başer, 15 Temmuz'da öğle saatlerinde Tabur Komutanı Erol'un kendisine gece eğitimi olacağını söyleyerek hazırlık yapması için emir verdiğini belirtti.

Akşam saatlerinde ise içtima alanından toplandıkları sırada terör saldırısına karşı Samsun-Konya yolu kavşağında yol emniyeti almak için görevlendirildiklerini iddia eden Başer, Polatlı ilçe merkezinde halkın yanlarına gelerek darbe girişimi olduğunu söylediğini anlattı.

"Halka hain olmadığımızı söyledim"

Sanık eski astsubay Tamer Uzun da halkın kendilerine tepki göstermesi üzerine teçhizatını bırakarak kalabalığın arasına karıştığını belirterek, "Hain diye bağırmaları kanıma dokunmuştu, linç edilmeyi göze alarak gittim ve hain olmadığımızı, güvenlik önlemi almamız için bize emir verildiğini söyledim. Sivil bir polis koluma girerek beni kalabalıktan çıkardı." dedi.

"Herkese hakkımı helal ediyorum"

Sanık eski uzman çavuş Recep Taşkıran ise darbe girişimini öğrendikten sonra tabur komutanı binbaşı Erol'a "Komutanım biz vatanı korumak için çıkmadık mı? Halk neden bize vatan haini diyor? Sivil bir polis de 'siz vatan hainisizin' diyor." dediğini söyledi.

Sanık Taşkıran, "Mesleğe başlarken anneme 'Ya şehit olursam.' dediğimde, o da bana 'Ben de şehit annesi olurum.' diyordu. Beni bu şekilde yetiştiren anneme ve hamile eşime ağza alınmayacak küfürler edildi. Vatanım, milletim ve bayrağım için bana kötü davranan herkese hakkımı helal ediyorum. Allah şimdiden aziz milletimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve devlet büyüklerimizden razı olsun." diye konuştu.

Muhabir: Tanju Özkaya,Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA