Şırnak'ın İdil ilçesi 'Cehennem Deresi' alanında kuvvetsiz duruma getirilen 12 terörist ortada PKK'nın güya kaza sorumlusu ve yardımcısı ile incitici nişancıların eğitmeni eş teşekkül üyesi de toprak alıyor.

İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve para güvenliğinin sağlanması düşüncesince 18 Şubat'ta duyuru edilen sokağa çıkacak yasağının peşi sıra Türk Silahlı Kuvvetleri ve kanaat unsurlarınca başlatılan 'Şehit hususi Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu' bitmeme ediyor.

Bu kapsamda, geçmiş tün İdil ile Gabar Dağı arasındaki 'Cehennem Deresi' adına isimlendirilen alanda belirleme edilen teröristlere müteveccih iklim destekli harekât başlatıldı. Teröristlerle cemaziyelevvel sağlanan yunak temasta 3'ü eş 12 teşekkül üyesinin kuvvetsiz duruma getirilmiş bulunduğu operasyonda PKK'ya ağırbaşlı vuruş vuruldu.

İlçeye 'sızmaya' çalışmış bulunduğu belirlenen teröristlerin kuvvetsiz duruma getirilmesinin peşi sıra düzenlilik güçleri alanda kontrolcü tarama emek vermesi yaptı.

Keskin nişancıların eğitmeni de kuvvetsiz duruma getirildi

Güvenlik kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, kuvvetsiz duruma getirilen 12 teşekkül personelleri ortada mayıncı bulunan ve engin kumandalı el inşası patlayıcı dair mütekâmil metotları uygulayıcı 'Nuda' harf anlı şanlı yıldırıcı de toprak aldı. 3 sene süresince Kobani'deki (Ayn el Arap) PYD/YPG saflarında çatışan bu terörist, henüz sonradan Kandil çeşidinden İdil'e gönderildi.

Etkisiz duruma getirilen 'Jiyan' harf anlı şanlı eş yıldırıcı ise yıldırı örgütü PKK'nın kepez ekibi çeşidinden hususi yetiştirilen incitici nişancılar ortada bulunuyor. 2 yılı çok müddet PYD/YPG saflarında çatıştıktan sonradan Kandil'e güzeşte eş yıldırıcı de İdil'de görevlendirildi. 'Jiyan' harf anlı şanlı teröristin, başta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kuvvetsiz duruma getirilen eş incitici nişancıların eğitmeni bulunduğu belirlendi.

PKK'da iri maneviyat bozukluğu

Etkisiz duruma getirilenlerden 'Ferhat' harf anlı şanlı teşekkül üyesi ise gene Kandil'den ilçedeki teröristleri kontrolcü ve kumanda etmesi düşüncesince gönderildi.

Örgütün kepez ekibi çeşidinden güya kaza sorumlusu adına görevlendirilen terörist, düzenlilik güçlerince ilçeye giremeden kuvvetsiz duruma getirildi.

Sözde kaza sorumlusunun yardımcısı bulunduğu belirleme edilen 'Sipan' harf anlı şanlı yıldırıcı de kuvvetsiz duruma getirilenler ortada toprak alıyor. Teröristin, M-16 bellik derinliğine namlulu tüfek taşıması ise dikkati çekti.

Cehennem Deresi'ndeki değerli operasyonla yıldırı faaliyetlerinin intizar noktasına geldiği İdil'de, 12 teşekkül üyesinin kuvvetsiz duruma getirilmesi PKK'nın güya şef kadrosunda iri maneviyat bozukluğuna hastalık oldu.

Kaynak: AA