ANKARA

Bölücü yıldırı örgütünün, Kastamonu'da Başbakanlık miting otobüsüne eskortluk işleyen kolluk aracına müteveccih saldırının da ortada bulunmuş olduğu müşterek dal film film eylemiyle ait davada, 4 sanıktan bir tanesi 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' suçundan müşterek kez, 'kasten öldürme' suçundan 2 el peyda etmek gibi bütün üç kat ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Sanıklardan ikisi 'devletin birliğini, bütünlüğünü bozmak' ve 'kasten öldürmek' suçundan ikişer kez, dördüncü maznun ise 'devletin birliğini, bütünlüğünü bozmak' suçundan müşterek el ağırlaştırılmış müebbet delik cezasına çarptırıldı.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, vakfedilmiş sanıklar Mehmet Can Oğuzsoy, Mehmet Kurt, Celal Bozkurt ile avukatları katıldı. Diğer vakfedilmiş maznun Cihan Temel ise duruşmada müheyya bulunmadı.

Sanıklardan Bozkurt, esbak savunmalarını tekrarladığını bildirirken, Oğuzsoy ve Kurt, yıldırı örgütü PKK üyesi olduklarını benimseme etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların akıbet sözlerinin arkası sıra hükmü açıkladı.

Buna layıkıyla sanıklardan Cihan Temel, 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' suçundan müşterek kez, 'kasten öldürme' suçundan dü el peyda etmek üzere, bütün üç kat ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Sanıklar Mehmet Kurt ve Mehmet Can Oğuzsoy'a 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' suçundan müşterek kez, 'kasten öldürme' suçundan müşterek el peyda etmek gibi bütün dü kez, maznun Celal Bozkurt'a ise 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' suçundan müşterek el ağırlaştırılmış müebbet delik cezası verildi.

Sanıklardan Cihan Temel 12 kişiyi öldürmeye girişim suçundan 216 yıl, Mehmet Can Oğuzsoy 8 kişiyi öldürmeye girişim suçundan 144 yıl, Mehmet Kurt 38 kişiyi öldürmeye girişim suçundan 684 yıl, Celal Bozkurt da 9 kişiyi öldürmeye girişim suçundan 162 sene hapisle cezalandırıldı.

Mahkeme başkaca sanıkları, 'konut dokunulmazlığı ihlali', 'hırsızlık', 'mala dokunca verme' ve 'nitelikli yağma' soygunculuk suçlarından da cezalandırdı.


Kaynak: AA