ERZURUM

Terör Örgütü PKK mensuplarınca Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi ortada bulunmuş olduğu arabadan indirilip kaçırılan AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, başıboş kalmasının arkası sıra memleketi Erzurum'a geldi.

Erzurum Havalimanında gazetecilere izah eden AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Çetinkaya'nın 31 Mart'ta gece ezanı saatlerinde başıboş bırakıldığını, sakin salim müşterek biçimde yuvasına döndüğünü söyledi.

Yeşilyurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağ Diyarbakır'da müşterek kol ziyaretleri bulunduğunu aktararak, 'Sayın Başbakanımız, kaymakamlık başkanımız Çetinkaya ile toplantıda bulundular. Bu süreçte emeği güzeşte herkese, dayanak ve dayanıklılık ortamında bu süreci değerlendiren ailesine ve teşkilatımıza teşekkürname ediyorum' dedi.

Çetinkaya, kurtulmanın mutluluğunu yaşarken, geçmiş Diyarbakır'daki terör saldırısında martir bulunan İspirli Mustafa Karakaya'nın biberli haberini aldığını belirterek, 'Hemşehrimiz bulunan ermiş şehidimi dualarla ve gönül borcuyla yad ediyor, üzüntülü ailesine sabr-ı cemil yakarma ediyorum. Kendimi kurtarırken iri devlet yaşarken, onun tanıklık haberini istihbar etmek beni baş döndürücü üzmüştü. Ondan ötürü sevincim buruk' ifadelerini kullandı.

Havalimanındaki karşılamada, fırka üyeleri ve kaymakamlık başkanının ailesi bulundu.

AK Parti İspir İlçe Başkanı Çetinkaya'nın, kardeşi Şahin Çetinkaya ve beraberindeki müşterek kişiyle 29 Mart'ta Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giderken ortamında bulundukları otomobil, Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi ortada terör örgütü PKK üyeleri çeşidinden durdurulmuş, Salih Zeki Çetinkaya'yı yanlarına alarak kaçıran teröristler, kardeşi ile yanlarındaki kişiyi ise başıboş bırakmıştı.

Muhabir: Muhammet Mutaf

Kaynak: AA