Van'da çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütüne silah sağlamak' suçundan tutuklanan V.B'nin, el yapımı patlayıcıların infilak etmeme ihtimalini ortadan kaldırmak için pil yerine, örgüt mensuplarına elektrikli bisiklet aküsü temin ettiği belirlendi.Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bombalı saldırılarla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, V.B. bir hafta önce gözaltına alındı. V.B.'nin Bostaniçi Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramalarda ise düdüklü tencerede 15 kilo 200 gram ağırlığında tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu. 

Kentteki bombalı saldırılarla ilgisi olduğu tespit edilen V.B, savcılıktaki çelişkili ifadesi nedeniyle çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütüne silah sağlamak' suçundan tutuklandı.Soruşturmayı derinleştiren polis ise bölgede yaptığı incelemelerde, PKK'lı teröristlerin rögarlara yerleştirdikleri patlayıcıların infilak etmeme ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla pil yerine elektrikli bisiklet aküsü kullandıklarını belirledi. 

Başsavcılık, diğer patlayıcılara göre hazırlanması daha basit ama etkisi daha yüksek olan bu yöntemin, daha önce Akköprü ve Seyit Fehim Arvasi mahallelerinde iki zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan iki bombada kullanıldığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, tutuklanarak cezaevine gönderilen V.B'nin evinde de arama yaptı. Evde yapılan aramalarda ise çok sayıda elektrikli bisiklet aküsü ele geçirdi.

Kaynak: DHA