İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havaalanı Mahallesi'nde Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Paris'te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin şiddetini kınıyorum, olayları aktarmayan Batı medyasını kınıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır."

"Gelsinler buraya, Havaalanı Mahallesi'ne bir baksınlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yola çıktığımızda bu projeyi sadece rant projesi olmakla itham edenler gelsinler buraya, Havaalanı Mahallesi'ne bir baksınlar. Bu bölgenin geçmişteki haliyle bugününü bir karşılaştırsınlar. Onların öyle bir derdi yok ki, değil mi? Var mı öyle bir derdi, yok. Onlar sadece itham etsinler. Ah Geziciler ah... Eğreti binaların, çarpık yapıların, sokakların yerlerinde şimdi nasıl modern bir örnek yerleşim alanının yükseldiğini, oluştuğunu gözleriyle görsünler ama onların gözleri var görmezler, onların kulağı var duymazlar, onların dili var hakkı söylemezler. Onlara gerçek dersi siz vereceksiniz. Gerçek demokrasiye inanmış olanlar olarak siz vereceksiniz. Bugüne kadar verdiniz, bundan sonra da vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

"Şimdi yüzde 70'i yeşil alan ve okul, cami gibi ortak kullanım alanlarından oluşan zaten bir alan şu anda var." bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi konusunda hedefimiz çok büyük. Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çirkin yapılaşmaya hayır. Modern, insanca yaşayabileceğimiz yapılara, 'Evet' ve bunu gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"Kentsel dönüşüm kapsamında 49 ilimizde ilk adımları attık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 49 ilimizde ilk adımları attık. 21 ilimizde rezerv alanlarımızı yaptık. Yerleri belirlendi çalışmalar devam ediyor." dedi.

Kaynak: AA