İSTANBUL

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Sabri Çelebi, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanıkların avukatı Turan Öner, müvekkili Sabri Çelebi'nin elinde bulunan et zırhında (pala) herhangi bir insan kanına rastlanmadığını, hayvan kanına rastlandığını iddia etti. Müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini öne süren avukat Öner, ''Kendisi darbedilmiştir. Diğer müvekkillerimin olayla ilgisi yoktur. Müvekkilim, kendi iş yerini ve canını kurtarmak için bu şekilde davranmıştır.'' dedi.

Sanık Murat Ertik'in avukatı Ümit Bülent de müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini savunarak, beraat talebinde bulundu.

Müşteki avukatları ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Son sözleri sorulan sanık Çelebi, "Kimseye saldırmadım. Onlar bize saldırdı. Kendimizi koruma amaçlı hareket ettik. Polise karşı bir direnmemiz söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanık Sabri Çelebi'nin şikayetçiler Ender Ergün, Kaan Polat, Seyfettin Efe ve polis memuru Kayhan Şahan'a karşı, silah sayılabilecek kesici aletle ''kasten yaralama'' suçunu işlediğini belirterek, toplam 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanık Murat Ertik'i bir kişiye karşı ''kasten yaralama'' eylemi nedeniyle 9 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanıkların bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından cezalarının paraya çevrilmesine ve ertelenmesine yer olmadığına hükmetti. Diğer iki sanık hakkında ise bu suçtan ayrı ayrı beraat kararı veren mahkeme, tüm sanıkların "görevi yaptırmamak için direnme suçu"ndan beraatini kararlaştırdı.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Murat Kaya,Murat Paksoy

Kaynak: AA