İSTANBUL

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Hiçbir Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Pakistan Müslümanlarının Türkiye'ye yaptığı yardımı ne bugün ne de yarın unutmaz. Bu yüzden Pakistan'ın gelişmesi ve ilerlemesi için Türkiye'nin verdiği katkı her zaman en üst düzeyde verilecektir ve verilmeye de devam edilecektir." dedi.

Işık, 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2017 kapsamında Pakistan ile Türkiye arasında savunma alanında imzalanan anlaşmaların imza törenine katıldı.

Anlaşmalardan birinin Pakistan'da üretilen Super Mushshak uçaklarının alımı ile ilgili olduğunu belirten Işık, "İkincisi Türkiye'nin başarıyla hayata geçirdiği MİLGEM projesinin yurt dışına ihracı ile ilgili ve Pakistan'da ortak üretim ile ilgili son derece önemli bir iyi niyet anlaşmasına imza attık. bu sayede Türkiye'nin sahip olduğu bu yeteneği Pakistan ile de paylaşacağız. Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak, onları daha da güçlendirecek bu projenin hayata geçmesi için önemli bir iyi niyet anlaşmasını hayata geçirmenin ilk adımını attık." şeklinde konuştu.

Bakan Işık, üçüncü olarak TAI ile Pakistanl havacılık şirketi arasında imzalanan anlaşmanın da havacılık alanında hayata geçireceğini belirterek, anlaşmaların Türkiye açısından önemli ve değerli olduğunu söyledi.

"Türkiye ile savunma alanında bazı ortak girişimler geliştirme hedeflerimiz var"

Pakistan Sanayi ve Üretim Bakanı Tenvir Hüseyin ise iki ülke arasındaki anlaşmaların, zaten var olan güçlü işbirliği ve dostluk ilişkilerini daha da güçlendireceğini söyledi.

İmzalanan üç anlaşma ile gelecekte de iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini belirten Hüseyin, "Türkiye ile savunma alanında bazı ortak girişimler geliştirme hedeflerimiz var. Savunma alanında çok önemli teknolojileriniz var, bunlardan faydalanmak istiyoruz. Gelecekte çok daha güçlü işbirliği ve projelere imza atacağız." diye konuştu.

Muhabir: Eda Fatma Topçu

Kaynak: AA