Çavuşoğlu, "Olanlar kabul edilemez. Avrupa’dan tepki bekliyoruz. Nazi zamanlarında bile böyle bir şey görmedik. Bu, büyük bir utanç.” dedi.


Hollanda, bir bakanın önce yolunun kesildiği, daha sonra konsolosluğa girerken bloke edildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Konsolosluk Türk topraklarıdır. Bakan ve maslahatgüzahar içeriye alınmadı, konsolosumuz dışarıya çıkamadı. Bu Viyana Sözleşmesi’nin ihlalidir, bu demokrasiye ve özgürlüklere aykırıdır.” dedi.


Özür yetmez karşılığı olacak diyen Çavuşoğlu, “Atacağımız adımlar var ve Hollanda özür dilemediği müddetçe adımlarımız devam edecek.” dedi.


Çavuşoğlu, “AİHM’de dahil, uluslararası hukukta mücadelemizi sürdüreceğiz. Avrupa, faşizan uygulamaya tepki gösterecek mi onu bekliyoruz. Hollanda’nın özrünü yazılı bir şekilde bekliyoruz. Bugün de yarın da adımlarımız olacak.


Avrupa’daki Türklere vatandaşlarımıza şu mesajları verdik; Yaşadığınız ülkeye uyum sağlayın. Katkı sağlayın. Haklarınızdan faydalanın. İki ülke arasındaki dostluğun güçlenmesi için hareket edin. Güçlü Türkiye var, sizi yalnız bırakmayacak." dedi.

Kaynak: DHA